1beKindmetMS-nieuws-betaferonHet gebruik van interferon beta-1b bij volwassenen is veilig maar er was nog weinig bekend over een behandeling bij kinderen. Daarom is er in het Ziekenhuis voor zieke kinderen van de Universiteit van Toronto een nieuw onderzoek gedaan.

De onderzoekers hebben bij 43 kinderen bekeken of het medicijn veilig is en niet teveel bijwerkingen geeft. Voor het onderzoek hadden ze gemiddeld anderhalf jaar interferon beta-1b gebruikt.

De gemiddelde leeftijd waarop de kinderen zijn begonnen met interferon beta-1b was 13 jaar. Acht kinderen waren jonger dan 10 jaar. De meest voorkomende bijwerkingen waren: griepgevoel (35 procent), abnormaal werkende lever (26 procent) en rode plekken van het prikken (21 procent).

Conclusie: Er is nog niet bekend of het medicijn kwaad kan als je orgaansysteem nog niet helemaal uitgegroeid is maar het lijkt veilig. Alle MS-patiënten die interferon beta-1b gebruiken moeten wel regelmatig bloed laten prikken om te kijken of de lever normaal werkt.

Maart 2006 – Door: Redactie MSkidsweb – Bron: Neurology

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *