Het nationaal Kinder MS centrum van het Erasmus MC –Sophia in Rotterdam lanceerde gisteren een unieke website, speciaal voor kinderen en jongeren met MS: www.kindermscentrum.nl. De site is zowel informatief als interactief. De website is overzichtelijk, kleurrijk, voorzien van veel foto’s en filmpjes en gekoppeld aan sociale media.

0b7Nieuws13_Website_voor_kinderenWolter Kroes, verbonden aan Stichting MS WebsiteResearch als Vriend van kinderen met MS, werkte geheel belangeloos mee aan de totstandkoming van het promotiefilmpje van de website. De website is mogelijk gemaakt door de Stichting MS Research en een schenking van de VriendenLoterij.

Op de website staat uitgebreide informatie over het Kinder MS centrum zelf zodat kinderen en jongeren weten wat ze kunnen verwachten als ze daar terechtkomen. Er is een speciale pagina met foto’s van medewerkers en twee kinderen met MS vertellen in een filmpje over het centrum. Vanzelfsprekend is er veel informatie over de ziekte MS zelf te vinden.

Er wordt ruim aandacht besteed aan MS-gerelateerde problematiek rondom volwassen worden, beroepskeuze en seksualiteit en er is nuttige informatie voor ouders, docenten en professionals. De website is voorzien van koppelingen met Facebook. Ook zijn er mogelijkheden ingebouwd om vragen te stellen aan bijvoorbeeld de Kinder MS verpleegkundige.

In het nationaal Kinder MS centrum worden kinderen met MS behandeld en begeleid. Ook levert het Kinder MS centrum een belangrijke bijdrage aan de bekendheid en kennis rondom deze aandoening. Enerzijds door voorlichting te geven zoals op de jaarlijkse kinder MS dag en door deze website. Anderzijds door het doen van wetenschappelijk onderzoek naar MS op de kinderleeftijd en verwante aandoeningen (Biobank en Proudkids Project). Wil je meer weten over het kinder MS centrum, wie er werken en wat je kunt verwachten bekijk dan ook deze uitgebreide video.

Geplaatst: 29 januari 2014 – Door: Redactie MSkidsweb – Bron: Erasmus MC

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *