Het is belangrijk dat onderzoekers kijken welke behandelingen goed zijn voor kinderen met MS. Groot onderzoek heeft laten zien dat natalizumab (Tysabri) werkt bij kinderen met MS. Dit medicijn krijg je via een infuus. Het werkt bij kinderen net zo goed als bij volwassenen en is ook net zo veilig.

Opdr_ThemamedicijnenMadpillen_medicijnen_200x152Op dit moment onderzoeken ze wat medicijnen op lange termijn (in de toekomst) doen voor mensen met MS. Hierbij kijken ze ook of er bijwerkingen zijn. Ook hierbij kijken ze of de medicijnen echt werken bij kinderen met MS, en of het veilig is voor hen. Voorbeelden van deze medicijnen zijn fingolimod, teriflunomide en dimethyl fumarate.

Ook het behandelen van symptomen bij kinderen met MS zou bekeken moeten worden. Denk aan vermoeidheid, spasticiteit, depressie, blaas- en darmproblemen en zenuwpijn. Dit is zeker belangrijk als ze je beperken in je dagelijkse leven.

MS bij kinderen is zeldzaam en soms ernstiger dan MS die pas zichtbaar wordt als je volwassen bent. Het is moeilijk om de ziekte te behandelen. Dit komt door de ontstekingen in het centraal zenuwstelsel en door cognitieve problemen. Ook is er weinig kennis over de veiligheid en werking van bestaande behandelingen die terugvallen (schubs) voorkomen.

In de afgelopen jaren zijn er veel meer medicijnen voor volwassenen met MS gekomen. Veel van deze medicijnen worden ook gebruikt voor kinderen met MS. Alleen zijn er geen testen gedaan bij kinderen. Interferon bèta en glatiramer acetaat zijn twee van die medicijnen. Ze worden gebruikt bij kinderen met MS, maar zijn eigenlijk weinig getest. Voor kinderen waarbij de ziekte erger wordt, wordt er over nagedacht om tweedelijns behandelingen te geven. Bijvoorbeeld met natalizumab, fingolimod, dimethyl fumaraat, mitoxantrone, cyclophosphamide, rituximab, en daclizumab.

Door: Angelique
Bron: MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *