Kids-nieuws13_MSvanTess_totaalMaandag 2 december is een nieuw boek over kinderen met MS gepresenteerd: De MS van Tess. Afgelopen weekend vertelde Wolter Kroes, Vriend van kinderen met MS, hier al over op zijn website:

“Als vriend van kinderen met MS kan ik jullie vertellen dat ik maandag met heel veel plezier en vol trots het eerste exemplaar van het boekje “De MS van Tess” aan Mikki van der Zwan en Chloe Meijer mag overhandigen, helaas is Thijs Krijnen er niet bij. Deze drie kinderen waren voor schrijfster Christine Kliphuis een grote inspiratiebron.

Het boek “De MS van Tess” vertelt vanuit het perspectief van Tess het verhaal van een meisje waarbij de ziekte MS (multiple sclerose) wordt ontdekt. Ook wordt beschreven welke gevolgen dit voor haar en haar omgeving heeft. Het boek is bedoeld voor kinderen met MS in de leeftijd tot 10 jaar.”

In het boek wordt uitvoerig verteld wat er in je lichaam gebeurt als je MS hebt en wat het betekent om deze ziekte te hebben. Ook het bezoek aan het ziekenhuis, de MRI-scan, de ruggenprik, het bloedonderzoek en het gebruik van medicijnen worden beschreven

Wil je een PDF van (een deel van) het boek zien? Klik dan hier.

Het boek is gratis beschikbaar voor kinderen met MS. Je kunt het opvragen door het sturen van een e-mail met vermelding van naam, adres en woonplaats naar communicatie@msresearch.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *