8e8KindmetMS-nieuws-GottingenHet academisch ziekenhuis in Göttingen (ligt in Duitsland) start de bouw van een gedeelte wat bedoeld is voor kinderen en jongeren met MS.

Elk jaar zijn er 200 nieuwe kinderen met MS in Duitsland en dit wordt steeds meer. Door de MS kunnen kinderen last hebben van niet goed zien, niet goed voelen en kunnen ze verlammingen aan armen en benen krijgen.

Tot nu toe is MS helaas niet te genezen. Want men weet niet waardoor je MS krijgt. Wel weet men, dat hoe eerder je met behandelen begint hoe minder kans je op grote problemen hebt.

De behandeling van MS bij kinderen is anders dan bij grote mensen. Daarom komt er in Göttingen een speciaal centrum voor kinderen en jongeren.
Het gaat 5 miljoen euro kosten en er gaan verschillende mensen werken. Bijvoorbeeld mensen die veel verstand hebben van wetenschap of kunst of van bedrijven.

Kinderen met MS zitten natuurlijk met vragen.
Wanneer krijg ik de volgende terugval (Schub)? Morgen of over 10 jaar?
Kan ik dan niet meer zien? Zit ik dan in een rolstoel?

Op deze vragen kan het centrum geen antwoord geven, maar dat willen ze wel weten. Ze gaan er aan werken om hier achter te komen en alles te weten te komen wat belangrijk is voor kinderen met MS.

Ook kunnen alle kinderen en jongeren uit Duitsland naar dit centrum toe komen en dan krijgen ze een behandeling die bij ze past.

Daarnaast gaat het centrum ouders, kinderartsen, neurologen en andere therapeuten adviezen geven en helpen met hoe het nu verder moet met kinderen die MS hebben.

Juli 2007 – Door: Redactie MSkidsweb – Bron: DMSG

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *