Routekaart Zorgeloos naar school logoRoutekaart is dè wegwijzer voor het organiseren van afstandsonderwijs voor chronisch zieke leerlingen

De stichting Zorgeloos naar School heeft een routekaart gemaakt voor thuisonderwijs. Dit is een wegwijzer voor ouder, leerling en school. Want hoe maak je de juiste keuze? Je moet rekening houden met wat een leerling, ouder en leerkracht willen én kunnen doen. En welke techniek is aanwezig? Uit de praktijk blijkt dat dit nog een hele puzzel kan zijn.

De routekaart afstandsonderwijs geeft antwoord op veel gestelde vragen. Bijvoorbeeld; ‘hoe zit het met leerplicht of privacy?’ of ‘wie betaalt het?’. Een checklist met vragen voor leerling, ouder en school helpt om keuzes te maken. Tot slot staat in de routekaart een overzicht van negen veel voorkomende opties van afstandsonderwijs, met daarbij gebruikerservaringen.

Veel leerlingen met een chronische aandoening lopen een achterstand met leren op, omdat ze niet de energie hebben om op school te zitten. Vaak kan thuis leren wél. Vandaar dat afstandsonderwijs voor deze leerlingen dè oplossing is om een leerachterstand te voorkomen.

De routekaart kan hier gratis gedownload en/of besteld worden.

Wil je meer lezen over leven met MS als kind? Klik hier.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: Stichting Zorgeloos naar School

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *