a18BiebuitgekniptTysabriLogoArtsen hebben een meisje van 12 jaar het nieuwe medicijn Tysabri gegeven. Het meisje heeft een actieve vorm van MS. Eerder kreeg zij een ander medicijn tegen MS, maar dat hielp niet bij haar. Door de Tysabri verdwenen haar klachten.

Eén van de tien patiënten (10%) met MS is jonger dan 16 jaar. Bijna al deze kinderen hebben de vorm van MS waarbij ze schubs hebben. Tussen twee schubs zit meestal minder tijd dan bij volwassenen. Minder dan drie procent van de kinderen heeft een progressieve vorm van de ziekte.

Het genoemde meisje kreeg eerst ‘interferonen’ als medicijn. Veel kinderen hebben veel minder schubs als zij dit middel gebruiken. Bij het meisje veranderde er echter niets. Ze bleef veel schubs houden en ook op de MRI was te zien dat MS actief was. Ze bleef achteruitgaan, hoewel de artsen van alles probeerden. Uiteindelijk kozen de dokters voor een behandeling met Tysabri. Dit is een medicijn dat je één keer in de vier weken in het ziekenhuis krijgt, via een infuus.

Tot nu toe was dit medicijn alleen aan volwassenen gegeven, niet aan kinderen. Het meisje reageerde gelukkig heel goed op de behandeling. Ze heeft minder last van MS-klachten en de MRI ziet er ook beter uit.

Bron: MSweb, mei 2008

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *