Syringe and medicaments, used color filter on flash

Als een kind de diagnose MS krijgt, is het goed om zo snel mogelijk met een behandeling te beginnen. Het is heel belangrijk dat actief gezocht wordt naar het beste geneesmiddel want veel jonge mensen hebben een op maat gemaakte behandeling nodig. Dat is de conclusie van de Italiaanse onderzoeksgroep ITEM.

Die groep heeft de werking en de veiligheid van geneesmiddelen tegen MS onderzocht bij kinderen. Hiervoor hebben ze de gegevens verzameld van 23 mannen en 58 vrouwen die al voor hun zeventiende jaar MS hadden. Gemiddeld begonnen de eerste klachten op hun twaalfde jaar. Daarna duurde het gemiddeld 20 maanden voordat de behandeling begon.

Als behandeling kregen 70 van hen een behandeling met interferon; 51 met Avonex, 16 met Rebif en 3 met Betaferon. De andere 11 kregen Copaxone, dat is een co-polymeer. Na drie jaar moesten 19 mensen een ander medicijn gaan gebruiken en 3 waren helemaal met de behandeling gestopt. Na een tijd bleek dat het aantal terugvallen was gedaald van 2,8 naar 0,5 per jaar. Tijdens de jaren van het onderzoek waren de patiënten niet achteruit gegaan.

Onderzoekers van het MS-centrum in Milaan zeggen dat het niet alleen voor kinderen goed is om vroeg met behandelen te beginnen maar ook voor volwassenen. Daarbij mogen van hen ook sterkere medicijnen voorgeschreven worden als de gewone middelen niet voldoende helpen.

December 2005 – Door: Anna Bouyeure – Bron: Neurological Sciences

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *