44fNieuws11_Wolter_zing02Op 24 november 2011, tijdens de afsluiting van het 30-jarig jubileum van Stichting MS Research, zong Wolter Kroes samen met Mikki van der Zwan zijn hit ‘Laat de zomer in je hart’. Samen zongen zij met andere kinderen die MS hebben ook nog het lied ‘Een vriend voor het leven’. Daarna werd Wolter door MS Research officieel benoemd tot ‘Vriend van kinderen met MS’. De zanger twitterde vlak na het optreden: “Stichting MS Research, een vriend voor het leven. En geloof me, vriendschap is goud. Ik ga ze helpen, want er is veel geld nodig.”

Mikki
Mikki is 12 jaar oud, heeft MS sinds haar vierde en onderging in mei 2011 een beenmergtransplantatie. Vlak daarvoor ontmoette ze Wolter Kroes voor het programma ‘BN’ers in de zorg’. Ze is een groot fan en kent al zijn liedjes. Tijdens deze uitzending zei Mikki dat haar grootste wens was om met Wolter samen een lied te zingen. Die wens ging dan ook in vervulling.

Wolter kende voor hun ontmoeting al mensen die multiple sclerose hebben en wist dat het leven met de ziekte zwaar is. Hij zegt: “Maar toen ik een dagje met Mikki had doorgebracht, was ik zo onder de indruk over wat MS met je doet. Dat heeft me echt heel diep geraakt. Het was nog erger dan ik dacht.”

Mikki moet nog steeds herstellen van de zware ingreep die ze kreeg. Ze keek erg uit naar de avond van het optreden. Wolter had sinds hun eerste ontmoeting contact met haar gehouden. Ze had hem erg gemist en kon niet wachten tot ze elkaar weer een knuffel konden geven. Tijdens het emotionele optreden genoot ze van elk moment en ze straalde van geluk.

Het optreden
420nieuws11_Wolter_groepAlle kinderen op het podium hadden een T-shirt aan met de tekst: Wolter is mijn vriend. Na het optreden werd Wolter officieel ‘Vriend van kinderen met MS’, dat stond dan ook op zíjn T-shirt. Hij nam van Iris (17 jaar, ook MS) een grote spaarpot in ontvangst, om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting MS Research. De zanger gaat de ziekte MS onder de aandacht brengen bij de mensen. Een bekende Nederlander kan veel mensen bereiken. Mikki is ontzettend trots dat Wolter dit doet, voor haar en al die andere zieke kinderen.

Blijf positief!
“Wat ik de kinderen graag wil meegeven, is dat ze vooral heel positief moeten blijven, ondanks de ziekte MS. Zorg dat je vooral het mooie van leven blijft zien, ook al is dat soms erg moeilijk,” zegt Wolter. “Denk positief, maar neem rust wanneer het nodig is. En als je dan wakker wordt, denk dan aan mooie dingen die je leven opfleuren. Daar word je sterk van.” Opbeurende woorden van een vriend voor het leven!

Klik hier voor een link naar de website van Mikki, waar meer foto’s staan van haar optreden met Wolter Kroes.
Klik hier voor een link naar het TV-programma ‘BN’ers in de Zorg’ met Wolter Kroes en Mikki.

Geplaatst: 29 november 2011 – Door: Karin van der Vlugt

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *