Dit is Iris!
Iris is 14 jaar en woont in Noord-Brabant, samen met haar ouders. Ze heeft een broer (Ralf, 20 jaar) en een zus (Renate, 24 jaar). Iris heeft zelf MS, sinds ze in groep 5 zat en 9 jaar oud was. Iris zit in de 3e klas van het Markland College Zevenbergen. Haar hobby’s zijn streetdance, lol hebben en lachen, dichten, lezen, schilderen en heel veel gezellige dingen doen.

d5bDitbenikIrisWaarom kom je op MSkidsweb?Iris
Ik kom op MSkidsweb omdat ik jammer genoeg zelf MS heb.

Hoe heb je MSkidsweb ontdekt?
Dat is al jaren geleden. Het stond een keer in een tijdschrift van mijn moeder. Toen ben ik gaan kijken en heb ik iets in het gastenboek geschreven. Daar kreeg ik leuke reacties op en nu ben ik nog steeds te vinden op MSkidsweb.

Hoe vaak kijk je op MSkidsweb?
Twee tot drie keer per maand.

Welke rubriek van MSkidsweb vind je het leukst?
Het Gastenboek is erg leuk, omdat je er verhalen van andere mensen kunt lezen. En Nieuws om op de hoogte te blijven.

Heb je van MSkidsweb wel eens iets geleerd?
Eigenlijk zou ik nee moeten zeggen omdat ik zelf weet hoe het voelt en wat het inhoudt. Maar af en toe staat er op MSkidsweb bijvoorbeeld dat er onderzoek is geweest naar een nieuw medicijn of wat er wel en niet goed is voor MS. Dat lees ik altijd heel goed door, en daar leer ik ook dingen van.

Hoe had je leven eruit gezien zonder MS?
Ik zou oneindig veel dansen, dat is mijn passie, 10 keer meer dan ik nu aankan. Lekker fietsend naar school (al stormt het), heel veel afspreken met vrienden en vriendinnen in het weekend (nu ben in het weekend ziek door mijn medicijn Avonex). Maar natuurlijk ook heel veel met het gezin doen. Mijn leven had er heel anders uitgezien, voor mij zijn dit dromen die nooit zullen kunnen uitkomen.

Je hebt meegewerkt aan een boek over MS. Hoe was dat?
5 september 2008 werd het boek overhandigd aan burgemeester Job Cohen en mijn ouders, zus, vriend van mijn zus en 3 vrienden van mij gingen met mij mee. Zij zijn sowieso heel erg trots dat ik in het boek sta, van familie en kennissen krijg ik ook alleen maar positieve reacties. Er was ook iemand die graag wilde dat ik mijn handtekening in het boek zette, dat is wel heel erg leuk!!! Ik heb er met veel plezier aan meegewerkt en ik hoop dat mensen het boek kopen en er iets van opsteken en ook NOOIT meer zeggen dat MS een spierziekte is!

Het boek waar Iris over vertelt, heet MS, wat kinderen willen weten over multiple sclerose en is geschreven door Ilse Lukken-Hendriks.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *