9e9Nieuws12_Nadine_Wasstraat_01De droom van de 20-jarige Nadine is uitgekomen in Dordrecht. Het meisje wilde dolgraag een keer met haar rolstoel door een wasstraat. Vandaag kreeg ze die kans.

Acht jaar geleden werd vastgesteld dat Nadine de ziekte MS (multiple sclerose) heeft. Inmiddels zijn haar zenuwen zo aangetast dat ze niet meer zelf kan lopen. Toch blijft Nadine erg positief. “Vaak gaat het over de dingen die iemand met de ziekte MS niet kan. Ik heb het graag over de dingen die ik nog wèl kan!”

De wens om ooit eens door de wasstraat te gaan, had Nadine al als klein meisje. “Ik bleef altijd in de auto als mijn vader hem ging wassen en dan was ik zo benieuwd naar het gevoel van die borstels en sproeiers.”cd2Nieuws12_Nadine_Wasstraat_02

Wereld MS Dag
De droom van Nadine is waargemaakt door het Nationaal MS Fonds. Met deze ludieke actie werd aandacht gevraagd voor Wereld MS Dag op 30 mei, een dag waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor de ziekte Multiple Sclerose.

DreaMS Award
Het is ook de aftrap voor de DreaMS Award. Vanaf 30 mei kan iedereen een droom indienen: een idee of initiatief dat een waardevolle bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van een persoon of meerdere personen met MS.
En hoe dat nou voelt zo’n ritje door de wasstraat? “Koud! Maar ik heb wel genoten!”, aldus de doorweekte Nadine na afloop.

Foto’s: ©Thymen Stolk
Geplaatst: 30 mei 2012 – Door: Redactie MSkidsweb – Bron: RTV Rijnmond

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *