d5dBiebuitgeknipt_MikkiMikki is 8 jaar oud en ze heeft zelf MS. Ze wil graag dat er meer bekend wordt over MS bij kinderen. Daarom heeft ze hierover verteld op de school waar haar moeder werkt. Dit was een groot succes!

Voordat Mikki op de school van alles vertelde, zijn in de groepen 6 t/m 8 de spreekbeurtboekjes van MSkidsweb uitgedeeld. Daarbij kreeg iedereen een spreekbeurt die de broer van Mikki gehouden heeft op school. Voor de groepen 1 t/m 5 waren er kleurplaten die met MS te maken hebben. Ook heeft Mikki van tevoren een brief naar alle groepen gestuurd. Deze is voorgelezen door de leerkracht. In de klas is gewerkt met de spreekbeurtboekjes.

De kinderen hebben aan de hand van de brief en de boekjes allemaal vragen gemaakt voor Mikki. Daarna is Mikki op bezoek gegaan in de groepen. Dit waren 18 groepen in totaal = 432 leerlingen! Ze heeft verteld over MS en hoe dat voor haar is. De kinderen konden al hun vragen stellen. Het was heel bijzonder hoe de kinderen hiermee omgingen; ze waren echt onder de indruk. Ook Mikki vond het heel leuk om te doen. Heel knap van haar: ze is tenslotte pas 8 jaar oud. Na afloop was Mikki wel erg moe, maar ze heeft het met veel plezier gedaan.

Heb jij ook MS en wil je er ook over vertellen op school? Stuur dan een mailtje naar prikbord@mskidsweb.nl en wij kijken hoe we je kunnen helpen.

MSkidsweb, 19 november 2007

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *