
Uit nieuw onderzoek blijkt dat 5% van alle MS-patiënten kinderen zijn. Hoe ga je hiermee om? Wat kan je doen als ouder of verzorger voor een kind met MS?
Ben je zelf op zoek naar handvaten? Misschien is deze korte serie wat voor jou!
Zorggids (4): Sporten, eten en spelen
30 september 2020
Als ouder of verzorger kan je helpen om gezonde gewoontes te ontwikkelen voor een kind met MS. Gezonde gewoontes zijn een belangrijk onderdeel om de conditie goed te houden. Bekijk zorggids 4 met tips over sporten, eten en spelen.
Zorggids (3): De juiste mensen om je heen
16 september 2020
Deel 3 uit onze Zorggids voor kinderen met MS: zorg voor de juiste mensen om je heen! Kinderen kunnen een leuk en gelukkig leven leiden met MS. Maar er zijn wel wat uitdagingen met deze chronische ziekte. Om met die uitdagingen om te gaan, is het voor jou en jouw familie belangrijk om hulp te vragen.
Zorggids (2): Behandelingen en medicijnen
1 september 2020
Tegen MS kun je verschillende behandelingen en medicijnen gebruiken. Deze behandelingen worden met een moeilijke naam ‘ziekte modificerende therapieën’ genoemd.
Zorggids deel 1: Een klachten dagboekje
17 augustus 2020
Ook bij kinderen met MS kunnen klachten per dag, week of maand anders zijn. Als je een dagboekje bijhoudt met klachten en symptomen kan je patronen ontdekken. Zo kan duidelijk worden welke dingen of activiteiten de MS erger maken.
Inleiding: Zorggids voor kinderen met MS
17 augustus 2020
MS komt vaak voor bij (jong) volwassenen. Maar ook kinderen kunnen MS krijgen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat 5% van alle MS patiënten kinderen zijn. Een Zorggids kan hen helpen (Inleiding).
Dit vind je misschien ook interessant...
Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.
Laatste nieuws
Wat is een schub
24 juni 2022
Over MS wordt best wel veel geschreven, maar soms is het misschien makkelijk en fijn om een filmpje te bekijken. In dit animatiefilmpje leggen we uit wat een schub (sjoep) is en wat je daar van kunt merken als je MS hebt.
oBEERitas
23 juni 2022
“Waaaaah!! Hellepie!!”
“Vrouwtje! Wat is er aan de hand?!”
“Niks! Nou ja, niks… Ik ben op de weegschaal gaan staan, zucht.”
“Nou en? Wat is daar zo erg aan, vrouwtje?”
“Nou, Beer, ik schrik me een hoedje! Dat is er erg aan! Ik ben veel te zwaar…”
Zijn er tips om thuis bewegingsoefeningen te doen?
22 juni 2022
Zijn er dingen die je thuis kunt doen om in beweging te blijven? Een fysiotherapeut geeft daar antwoord op. Nieuwsgierig, lees snel verder!