Het is niet altijd leuk om in een rolstoel te zitten. Maar soms hoor je verhalen die wel heel grappig zijn…!

Stier krijgt rolstoel

RolstoelEen Britse stier die gehandicapt raakte toen hij werd aangevallen door een kudde koeien, krijgt een rolstoel.

Dierenorganisatie The Calf Sanctuary uit North Yorkshire houdt stier Duke hiermee uit het slachthuis. De organisatie zamelde volgens Metro geld in om een kar te maken waarmee het beest zich weer kan voortbewegen.

Volgens Sharon Lawler, het hoofd van The Calf Sanctuary, gaat het goed met Duke. “Hij moet nog wennen, maar het is geweldig om hem te zien.” Ook met rolstoel kan Duke een aardig tempo bereiken. “Ik wilde hem gras geven, maar hij kwam steeds sneller op me aflopen. Ik kon het gras niet snel genoeg plukken dus moest rennen om niet vertrapt te worden.”
www.waarmaarraar.nl 29-07-2015

Supervader verrast zoontje: je rolstoel als Snowspeeder, hoe cool is dat?

Jeremy Miller zit in een rolstoel. Maar elk jaar is hij met Halloween de coolste van de buurt. Daar zorgt zijn vader wel voor, die deze keer een superdeluxe Snowspeeder rondom Jeremy’s rolstoel heeft ontworpen.

De originele Snowspeeder is te zien in de Star Wars-film Empire Strikes Back. De vader van Jeremy heeft het voertuig zo gedetailleerd mogelijk nagebouwd. Vader Miller is apetrots op zijn creatie, gemaakt van onder meer piepschuim en pvc-buis. Hij is er twee weken lang elke avond en in de weekeinden mee bezig geweest. Dat deed hij vaker: de afgelopen jaren had hij Jeremy verrast met onder meer een heuse Batmobile en de motorfiets van Captain America.

Jeremy mocht van dichtbij toekijken toen zijn vader met de Snowspeeder aan de slag ging. “Elke avond hing zijn mond open van pure verbazing. Hij kon niet wachten tot hij erin mocht”, zegt Ryan Scott Miller tegen CNet. “Ik was zelf een enorme Star Wars-fan toen ik zo oud was, en ik had het te gek gevonden als ik zelf zoiets gehad had. Dus ik ben superblij dat hij er zo gelukkig mee is.”
www.waarmaarraar.nl 01-11-2015

Verlamd konijn krijgt speciale rolstoel om te kunnen lopen

Nadat de heupen van het Britse konijn Bertha het eerder dit jaar begaven, suggereerde de dierenarts dat het wellicht beter was om haar te laten inslapen. Eigenaresse Melanie James wilde daar echter niets van weten en bedacht een oplossing: een op maat gemaakte rolstoel, zodat Bertha weer kan lopen.

,,Ik zag honden in een rolstoel en dacht toen: waarom zou dat niet voor konijnen werken?”, vertelt Melanie aan ITV. En dus ging ze aan het knutselen om iets soortgelijks voor Bertha te maken. Melanie: ,,Het is eigenlijk een rolstoel voor puppy’s die is aangepast voor Bertha. Hopelijk krijgt ze in de toekomst haar beweeglijkheid weer terug en kan ze weer zelf lopen.”

Melanie stopt Bertha dagelijks in bad, doet fysiotherapie met haar, dient antibiotica toe en laat haar veel bewegen om het herstel te bevorderen. Ze vertelt: ,,Er zijn nog steeds mensen die zeggen dat ze beter zou kunnen worden afgemaakt. Maar mijn antwoord daarop is dat als er nog steeds leven is, iedereen een kans moet krijgen.”
www.waarmaarraar.nl 19-08-2015

En dan tot slot nog een mop

Een man zit op een avond behoorlijk door te zakken in de kroeg. Rond 2 uur besluit hij naar huis te gaan. Hij staat op van zijn kruk en valt op de grond. “Shit, ik ben toch meer dronken dan ik dacht,” denkt hij bij zichzelf.

Hij kruipt terug op z’n kruk en bestelt twee sterke bakken koffie. Dan wil hij weer opstaan, maar hij valt weer op de grond. Opnieuw kruipt hij terug op z’n kruk. Nu bestelt hij een portie bitterballen met veel mosterd. In de hoop dat hij nu wat minder dronken is, doet hij nog een poging om op te staan, maar helaas. De man besluit kruipend naar huis te gaan.

Met z’n handen trekt hij zich over de stoep. Een uur later komt hij thuis. Met veel moeite krijgt hij de deur open, kruipt naar boven, werkt zich uit de kleren en schuift behoedzaam bij z’n vrouw in bed. De volgende ochtend wordt hij wakker. Even later komt zijn vrouw de slaapkamer binnenlopen. “Jij was gisteravond behoorlijk dronken, is het niet?” zegt ze tegen hem. “Hoe bedoel je?” vraagt hij. “De cafébaas heeft gebeld. Je rolstoel staat nog in het café.”

Wil je meer weten over hulpmiddelen lees dan hier verder.

Oorspronkelijk geplaatst op MSkidsweb: 01-02-2016.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *