Heel veel mensen gebruiken een hulpmiddel. Denk maar aan een bril als hulpmiddel om beter te zien. Of wandelstokken voor een wandeling in de bergen. Zo kun je gemakkelijker je evenwicht bewaren op een smal bergpaadje. Iedereen vindt deze voorwerpen heel normaal: zoveel mensen gebruiken ze.

Rolstoel

Mensen met MS hebben vaak meer en andere hulpmiddelen nodig dan gezonde mensen. Al snel denkt iemand bij MS aan een rolstoel. Dit is vaak niet juist, want tien jaar na de diagnose kan acht van de tien van de mensen met MS nog lopen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer hulpmiddelen dan alleen de rolstoel.

Hulpmiddel voor dagelijkse dingen

Hulpmiddelen kun je voor dagelijkse dingen gebruiken. Een afwasmachine is eigenlijk ook een hulpmiddel, net als een stoel om op te zitten bij het douchen. Iemand die niet lang kan lopen, heeft veel steun aan een winkelwagen in de supermarkt. Iets dat zoveel mensen gebruiken, al heeft niet iedereen deze nodig om op te steunen.

Handig en soms noodzakelijk

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die iemand met MS kunnen helpen. Vaak is het even wennen in het begin. Voor je plezier ga je geen hulpmiddel uitkiezen; je doet dat omdat je dat nodig hebt. Toch kun je, als je er eenmaal aan gewend bent, veel plezier beleven aan deze handige dingen. Ook aan de rolstoel! Want zo kun je toch naar dat pretpark, de film of mooie nieuwe kleren kopen in de stad.

Kortom: hulpmiddelen zijn voor iedereen handig, en voor mensen met MS soms noodzakelijk.

Wil je meer weten over hulpmiddelen lees dan hier verder.

Oorspronkelijk geplaatst op MSkidsweb: 06-02-2016.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *