Wanneer ben je een jonge mantelzorger?

mantelzorgJonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren tot 25 jaar die opgroeien met een chronisch zieke ouder, broertje of zusje. Misschien zorg jij wel voor je vader of moeder met MS. Dan ben jij dus eigenlijk een jonge mantelzorger.

Zorg jij voor iemand, dan is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Heb je vragen of wil je er meer over lezen klik dan hier!

Soms is het ook fijn om verhalen van jonge mantelzorgers te zien of lezen.

Op deze pagina kan je filmpjes kijken en verhalen lezen van jonge mantelzorgers. Zo zorgt Jolinda voor haar chronische zieke vader en broer met autisme. Ze vertelt dat ze het soms vergelijkt met topsport, omdat ze dingen thuis doet, maar ook nog haar schoolwerk moet maken. Ook kan je daar nog afleveringen van Bikkels terugkijken. Zo kan je daar zien dat ze bijvoorbeeld in het leven van Zoë zijn gestapt, haar vader heeft een spierziekte. Zij helpt haar vader bijvoorbeeld met het aantrekken van zijn sokken en schoenen.

Wist je dat 1 op de 4 jongeren in Nederland een jonge mantelzorger is. Zorgen voor een ander is natuurlijk hartstikke mooi en je leert er veel van. Het zorgen voor een familielid kan soms best zwaar zijn, want je gaat natuurlijk ook nog naar school, spreekt af met vrienden en misschien heb je ook wel hobby’s. Hoe zorg je dan nog goed voor jezelf? Op deze website geven ze je tips.

Wil je meer weten over mantelzorg lees dan hier verder!

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Heel fijn sat er nu aandacht is voor jonge mantelzorgers . Z’n 45 jaar geleden was er geen aandacht voor. Nu krijg ik van verschillende mensen te horen…… ja je kon / mocht geen kind zijn.
    Een ervaringsdeskundige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *