Voor wie of wat zorg jij?

Zorgen voor iets doe je eigenlijk de hele dag. Je zorgt ervoor dat je je gymspullen bij je hebt en je zorgt misschien wel voor je huisdier. Iemand heeft vast wel eens tegen je gezegd: “zorg ervoor dat je niet te laat bent”.

Waar maak jij je zorgen over?

Als je mantelzorger bent, dan zorg je voor iemand die ziek is. Die iemand staat dicht bij je: het is een persoon van wie je houdt. Het kan best zijn dat je je zorgen maakt over de zieke. Je bent dan ongerust of het allemaal wel goed gaat met hem of haar, en of jij het allemaal wel goed doet.

Wie zorgt voor jou?

zorgen

Toen jij nog een baby was, zorgde je vader of moeder ervoor dat je te eten kreeg en een schone luier. Ook nu zorgen je ouders nog voor je. Je eten stop je zelf in je mond, maar zij zorgen er waarschijnlijk nog wel voor dat er eten op tafel staat.

Niet alleen je ouders zorgen voor je, ook anderen doen dat. Soms heb je dat misschien niet eens in de gaten. YouTube zorgt ervoor, door filmpjes van influencers, dat jij bijvoorbeeld de kledingstijl van een vlogger geweldig vindt. Je kunt niet zeggen dat YouTube voor jou zorgt, maar ze beïnvloeden je wel. Zo kun je zelf vast nog meer voorbeelden bedenken van mensen die jou beïnvloeden.

Zorg is meer dan mantelzorg

Zoals je ziet zijn de woorden ‘zorg’ en ‘zorgen voor’ op veel manieren uit te leggen. Het gaat lang niet altijd om de zorg die jij als mantelzorger geeft.

Wil je meer lezen over mantelzorg of over mantelzorgers klik dan hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *