
Een neuroloog is degene die kan uitzoeken of iemand multiple sclerose heeft. We leggen uit hoe een neuroloog werkt en wie hem allemaal helpen.
Wat is en doet een neuroloog
3 april 2022
Een neuroloog is een arts die heel veel weet over ziekten van de hersenen, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren van een mens.
Wel of geen MS?
3 april 2022
Om de ziekte MS bij iemand vast te stellen, doet een neuroloog verschillende onderzoeken. Dit is geen gemakkelijk werk. De diagnose wordt gesteld op basis van een combinatie van verschillende onderzoeken.
De MS-verpleegkundige
3 april 2022
In veel ziekenhuizen wordt de neuroloog bij zijn werk geholpen door een MS-verpleegkundige. Dit is een verpleger die zich gespecialiseerd heeft in multiple sclerose. Het kan een man zijn of een vrouw.
De EDSS-score: wat is dat precies?
3 april 2022
Misschien heb je wel eens gehoord van de afkorting EDSS. Neurologen gebruiken deze term soms om aan te geven hoe het gaat met een MS-patiënt.
Feiten en weetjes over de neuroloog
3 april 2022
In 2018 werkten er ongeveer 900 neurologen in Nederland. Er zijn meer mannen die neuroloog zijn, dan vrouwen. De gemiddelde leeftijd van een neuroloog is 48 jaar.
Interview met neuroloog Dr. Uitdehaag
3 april 2022
In dit interview legt Dr. Uitdehaag uit waarom hij neuroloog wilde worden: "De hersenen bepalen wie we zijn. Daar wilde ik meer over weten."
Dit vind je misschien ook interessant...
Laatste nieuws
Uitgeknipt
28 september 2023
Hier lees je verhalen die over MS gaan: onderzoeken die zijn gedaan of artikelen die…
Onzichtbare klachten
27 september 2023
Hier leggen we uit wat onzichtbare klachten zijn en hoe het is om hier last…
Verhalen van kinderen met MS
26 september 2023
Hier lees je verhalen van kinderen die zelf MS hebben. Gelukkig zijn er niet heel veel kinderen met multiple sclerose. Dit betekent ook dat er niet zoveel lotgenootjes zijn. Best jammer, want het is vaak prettig om ervaringen van anderen te horen die in dezelfde situatie zitten.