Op de vraag: ‘Hoe lang duurt revalideren?’ kunnen we niet gemakkelijk antwoord geven.

revaliderenWanneer je gaat revalideren, wordt er een plan opgesteld. Daarin staan de doelen die je wilt halen, bijvoorbeeld een beter evenwicht hebben. Ook staat er in hoe lang je er over gaat doen, om die doelen te bereiken. Hoe lang nodig is, dat is per persoon verschillend.

Als je een hele zware schub hebt gehad, dan zal het revalideren waarschijnlijk langer duren. Kies je voor een behandeling die veel tijd kost, dan duurt het ook langer.

Heb je maar een kleine klacht, dan kan het zijn dat je de revalidatie al redelijk snel achter de rug hebt. Zo zijn sommige mensen maar een paar weken bezig, terwijl anderen langer dan een jaar moeten revalideren.

Per persoon en per klacht wordt dus bekeken wat de beste behandeling is, en hoe lang dat dan gaat duren.

Wil je meer weten over revalidatie lees dan hier verder.

Eerder gepubliceerd: november 2011

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Wat een kracht, zowel mentaal als lichamelijk is er nodig om te revalideren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Ik kon gelukkig thuis revalideren met de nodige aanpassingen in huis, zoals een traplift. Tweedehands wel te verstaan, want het wordt niet vergoed. Een aanrader voor wie dit kan veroorloven: https://www.tiptop-trapliften.nl/tweedehands/. Ben ook benieuwd naar andere ervaringen bij thuis revalideren, want wellicht staat dit ons nog wel eens te gebeuren.

  2. Het ligt er inderdaad maar net aan hoe erg je klachten zijn. Sommige mensen zijn jaren bezig om te herstellen en anderen hebben maar een aantal weken nodig. Zelf heb ik ervaren dat leeftijd en levensstijl ook een grote rol speelt in het herstel. Hoe gezonder je bent, hoe sneller je lijf weer fit wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *