Soms kiezen mensen voor een alternatieve behandeling. Dat is een therapie waarvan niet wetenschappelijk bewezen is dat het werkt. Mensen kiezen steeds vaker (ook) voor alternatieve therapieën. Belangrijk is dat iemand zich er prettig bij voelt. Soms kan een alternatieve therapie heel goed helpen náást een behandeling volgens de medische wetenschap.

Hieronder staat een lijstje van alternatieve therapieën die het meest gekozen worden. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar die bespreken we hier niet allemaal.

Speciale voeding/ diëten

Veel mensen met MS maken gebruik van ‘alternatieve’ manieren van eten of diëten. De ervaringen zijn wisselend. Sommige mensen voelen zich gezonder, andere mensen merken geen verschil.

Acupunctuur

Deze therapie komt uit de oude Chinese geneeskunde. Hele dunne naaldjes worden op verschillende plaatsen in het lichaam gestoken. Dit brengt energiebanen beter in balans. Zo probeert een acupuncturist mensen bij hun klachten te helpen.

Haptonomie

Het doel van haptonomie is om patiënten beter te laten luisteren naar hun lichaam. Dit gebeurt vooral met aanraking. De haptonoom leert je zo op een andere manier met pijn, angst of problemen om te gaan.

Yoga

Dit leert je om je lichaam en geest (je gedachten) met elkaar te verbinden. Bij yoga let je goed op je ademhaling. Hierdoor word je rustig van en dit verbetert je gezondheid. Zo kom je beter in balans met jezelf en je omgeving.

Reiki

Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. De behandelaar geeft via zijn handen energie aan de patiënt. Dit zorgt ervoor dat energie op een goede manier door je lichaam stroomt. Als je een tekort hebt aan energie, dan kun je gevoeliger zijn voor ziekten en andere kwalen.

Homeopathie

Homeopathie gaat ervan uit dat klachten of zelfs ziekten ontstaan als het natuurlijk evenwicht in het lichaam verstoord is. De homeopathische arts gaat op zoek naar de oorzaken van deze verstoring.

Wil je meer weten over revalidatie lees dan hier verder.

Eerder gepubliceerd november 2011

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *