Moeheid is een klacht die bij multiple sclerose kan horen. Hoge temperaturen kunnen sommige mensen met MS bijvoorbeeld snel moe maken. Anderen vinden het extra vermoeiend om in een drukke ruimte te zijn. Je concentreren op dingen kost dan meer moeite dan bij gezonde mensen.

MoeheidVeel prikkels van geluid of licht kunnen je ook sneller onrustig en moe maken. Voor weer andere mensen is het belangrijk om te kijken naar hun levensstijl of wat ze eten. Dit kan allemaal invloed hebben op hoe moe je je voelt!

Nog geen verklaring

Er zijn wel ideeën over het ontstaan van vermoeidheid bij MS-patiënten. Artsen en wetenschappers die onderzoek doen, kunnen helaas nog geen echte verklaring geven. Sommigen denken aan afwijkingen in het afweersysteem. Anderen denken dat het komt doordat de prikkels in het zenuwstelsel niet goed doorgegeven worden. Weer anderen denken dat het te maken heeft met bepaalde stoffen in onze hersenen, die zorgen voor afwijkingen in hoe de hersenen werken. Van sommige medicijnen is ook bekend dat ze als bijwerking vermoeidheid hebben.

Andere ongemakken

Je heel erg moe voelen kan echter ook komen door andere lichamelijke ongemakken. Bijvoorbeeld een slechte nachtrust, overbelasting of depressieve gevoelens. Het is daarom belangrijk om moeheid te bespreken met de neuroloog. Deze kan de verschillende oorzaken met je bespreken en adviezen geven.

Bron: MSweb

Wil je meer weten over vermoeidheid lees dan hier verder.

Oorspronkelijk geplaatst op MSkidsweb: 14-03-2016.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *