Een neuroloog is een arts die heel veel weet over ziekten van de hersenen, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren van een mens. Een neuroloog kan zowel een man als een vrouw zijn (in deze tekst gaan we er even vanuit dat het een man is).

Neuroloog

Als je klachten hebt, zoals veel hoofdpijn, moeilijk kunnen lopen, wazig zien of minder kracht in je spieren, dan ga je waarschijnlijk eerst naar de huisarts. De kans is groot dat de huisarts je naar een neuroloog stuurt. Hij is degene die kan uitzoeken of iemand bijvoorbeeld multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, migraine of een andere neurologische ziekte heeft.

De diagnose MS krijg je niet zomaar. De neuroloog zal eerst goed naar iemand luisteren en vragen stellen. Daarna doet hij wat lichamelijke testjes. Zo kan hij misschien al horen en een beetje zien of iemand een ziekte van de hersenen en zenuwen heeft. De neuroloog werkt vaak samen met andere artsen en hulpverleners zoals een oogarts, een fysiotherapeut en nog veel meer.

Wist je trouwens dat jij je hersenen nodig hebt bij bijna alles wat je doet? Zij zorgen ervoor dat je kunt lachen, praten, lopen en nog veel meer.
Hier zijn nog een paar feitjes over je hersenen:

  • Je gebruikt 100% van je hersenen, alles dus.
  • Je hersenen zijn 24 uur per dag actief. Iedereen snapt wel dat je hersenen werken tijden het sporten of met tandenpoetsen, maar ze werken ‘s nacht ook nog steeds. Zelfs wanneer je slaapt, blijven de hersenen actief. Sterker nog: slaap werkt als een soort wasbeurt voor je hersenen.
  • De hersenen van vrouwen zijn kleiner dan die van mannen. Toch kunnen zowel mannen als vrouwen hier even veel mee doen.

 

Wil je meer lezen over de neuroloog? Klik dan hier.

Wil je meer leuke weetje lezen kijk dan even op de website van hersenstichting.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *