cf8Blijdorp_groep_2Een groep jonge kinderen met MS is op zaterdag 4 februari 2006 op bezoek geweest in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Helemaal gratis! En ze mochten ook nog hun broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen meenemen.

Daar hadden twee grote Rotterdamse ziekenhuizen voor gezorgd. Samen zijn die ziekenhuizen bezig met een nieuw onderzoek naar MS bij jonge mensen.

Sommige deelnemers van deze MS-kinderdag kennen we al van MSkidsweb. Als je op deze site gaat zoeken kom je namelijk Nadine Dekker, Iris de Jong, Mikki van de Zwan, en Thijs Krijnen al tegen. Anderen kenden we nog niet, zoals Samantha Draanen, Charlotte Janzon en Halima Adjid.

Terwijl zij met z´n allen door de dierentuin gingen, waren hun ouders in gesprek met de artsen van de ziekenhuizen. Die willen door dit soort gesprekken meer te weten komen van MS bij kinderen. En de ouders kregen meteen de laatste nieuwtjes over de ziekte te horen.

Een prima dag vond iedereen. Iris mailde ons: “Ik vond het heel erg leuk. Ik heb ook andere kinderen leren kennen die MS hebben, bijvoorbeeld een jongen waar ik al heel lang mee zat te chatten. Ik vond het ook heel leuk dat je een hele rondleiding kreeg en ik hou heel erg van dieren. Vooral de pannenkoeken waren lekker en de rest natuurlijk ook. Haha!!!”

En haar chatvriend Thijs: “Ik vond het leuk in Blijdorp. En het was gezellig. Ik vond de dieren ook leuk. En dat we in die hokken mochten. We kregen ook goede uitleg en dat we op het einde ook eten kregen… Het was een super gezellige dag”.

Om dat te laten zien hebben we op de pagina hieronder een paar foto’s van de dag gezet.

Het zit er dik in dat er meer van dit soort dagen komen. Niet meteen, maar misschien wel over een jaar. Als het zover is kun je dat bij MSkidsweb lezen. Voor de ouders komt dit op MSweb te staan.

Februari 2005 – Door Raymond Timmermans

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *