9c4Blijdorp2007_binnenOnder een stralende zon werd op zaterdag 14 april 2007 de tweede MS-kinderdag georganiseerd in Diergaarde Blijdorp. Kinderen die zelf MS hebben, staan deze middag centraal. Met dank aan het MS-centrum Rotterdam (ErasMS), die deze dag voor de tweede keer mogelijk maakt. Carolien van ’t Hoff ontvangt iedereen hartelijk met koffie, thee en fris in de Haaienzaal. De meeste kinderen gaan direct naar het grote aquarium raam dat één van de zijmuren van de zaal vormt. Hier zie je een haai recht op je af zwemmen, en grote zeeschildpadden die hun buik door het raam laten zien. Prachtig!

Al snel vertrekken de kinderen samen met vrijwilligers de dierentuin in. De groep bestaat uit zo’n 25 kinderen, waarvan er 11 MS hebben. De anderen zijn broertjes en zusjes. Sommige kinderen waren vorig jaar ook al op deze dag aanwezig, anderen zijn nieuw. Terwijl de kinderen het park verkennen, krijgen de ouders informatie over MS.

Rond 4 uur zijn de kinderen weer terug in de Haaienzaal. Enthousiast vertellen ze wat ze gezien hebben en vallen ze aan op de pannenkoeken en poffertjes. Veel kinderen pakken een stoel, zetten die voor het grote aquarium raam en nemen hun bord met lekkers op schoot. Met zo’n uitzicht een pannenkoek eten, dat doe je toch niet iedere dag!

De reacties van de kinderen op deze dag zijn heel positief. Nikki vertelt dat ze zelf MS heeft en dat ze het heel leuk vindt om naar de dieren te kijken. Vooral de Colobus apen vindt ze heel leuk. Wel was het heel warm. “Maar onderweg kregen we gelukkig nog een ijsje en wat te drinken.”

b22Blijdorp2007_Claudia-Nadine-IrmaNadine (16), Claudia (16) en Irma (17) kennen elkaar al via internet. Ze kletsen veel op MSN, maar hadden elkaar nog nooit gezien. Ze vinden het fijn om ervaringen uit te wisselen met iemand die net als zijzelf MS heeft. Een dag als deze moet vaker georganiseerd worden volgens de dames. Claudia zegt dat het wel wat centraler in het land mag, ze komt helemaal uit Roermond.

Iris komen we regelmatig tegen op MSkidsweb, en ook zij is deze dag aanwezig, net als vorig jaar. Ze vindt het heel fijn dat hier kinderen zijn die haar snappen. “Op school vinden ze het maar gek dat ik in een rolstoel naar de gymzaal ga, maar dan wel gewoon mee kan doen met de gymles”. Thijs, ook een bekende, is ondertussen alweer 11 jaar oud en gaat volgend jaar naar de brugklas. Vandaag is hij vooral geïnteresseerd in de slangen: daar gaat binnenkort zijn spreekbeurt over. Vooral van de anaconda’s weet hij veel. Brr…

Al met al was dit een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Zie ook de foto’s van Marleen hieronder!

bfeBlijdorp2007_wandelingDe dierentuin in!

9c7Blijdorp2007_Iris-Nikki-MikkiOoh, kijk daar eens…!

e2dBlijdorp2007_Nikki

Nikki vindt de dieren heel leuk!

191Blijdorp2007_zonNikki vindt de dieren heel leuk!

57cBlijdorp2007_Nikki-IrisNikki en Iris met hun oma.

Geplaatst: 18 april 2007 – Door: Redactie MSkidsweb
Foto’s: Marleen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *