Hoi allemaal,
Gelukkig zijn we klaar op school met de CITO entree toetsen. Dat hebben we gehad. De volgende rapportbespreking hoor ik welk advies ik krijg voor het voortgezet onderwijs. Dat is best spannend.

2eaDagboekJasmijn_Verhaal55Nu nog deze week mijn boekverslag en nog 1 werkstuk. Tussen alles door hebben we natuurlijk koningsdag en onze school heeft ook die dag een super sportdag. Daarna hebben we 2 weken meivakantie en we hebben geen idee wat we allemaal moeten met zoveel vrije dagen. Mama hoopt dat het dan lekker warm is, zodat we samen buiten dingen kunnen doen.
Het wordt dan tijd om ons moestuintje in te richten. Mama zegt net: “We moeten papa vragen of we aarde kunnen halen, want dan hebben we wel 2 grote zakken nodig.” Dus er moet ook gekeken worden naar alle soorten zaadjes die we nog hebben. En welke fruit- of groenteplantjes we willen hebben.

Ook heb ik heel veel zakjes korenbloem zaad gekregen van de mantelzorg. Dus die gaan we ook planten in een grote pot en daarna misschien drogen.

Ik ben ook bij de beugeltandarts geweest voor foto’s en afdrukken van mijn gebit. Dat was wel interessant en spannend. De fotoapparatuur lijken enorme robots. Ze praten zelfs. Ook dat happen was even slikken. Je krijgt een vorm in je mond met een hele blubs blauw spul. Dat moet dan een afdruk van je gebit maken, dus je hebt het heel even in je mond, arghhh!
We zijn nog een keer geweest om te horen wat de tandarts er allemaal van vindt. Nou is het meteen duidelijk dat ik erg weinig ruimte in mijn mond heb voor al die tanden en kiezen. Het staat dan ook wel rommelig. Hij heeft een heel plan gemaakt en uitgelegd. Ik snap het allemaal prima, maar ik heb nog steeds 2 melkkiezen in mijn mond, die wel al een beetje los zitten, maar ze moeten er eerst uit voordat we kunnen beginnen.

Misschien wat vreemd voor andere kinderen, maar ik vind wisselen dus echt heel erg naar. Ik kan ook niet uitleggen waarom precies, maar niemand komt aan mijn losse tanden en kiezen. We gaan nu dus wachten tot die kiezen eruit komen en pas dan kan het hele gebeuren beginnen. Tegen die tijd vertel ik wel verder wat er allemaal bij de beugel hoort. Dit is een “wordt vervolgd” onderwerp.

Ook staat de avondvierdaagse weer bijna op de stoep. We gaan weer meedoen; ik lopen en mama op de scoot. Er is dus genoeg te beleven volgende maand, want daarna ben ik bijna jarig en gaan we met school weer op kamp.

Dus genoeg te schrijven.
Daaaagggggg…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *