Jippie, we zijn naar Artis geweest!
Ik vroeg aan papa en mama: “Wanneer gaan we weer eens naar de dierentuin?”
We waren er al snel uit. “In de vakantie gaan we lekker,” zei papa.
Papa wilde eerst met de trein en de tram, maar dat bleek een hele toer te worden. Dus zijn we gewoon met de auto naar Amsterdam gegaan.

Mama voelde zich prima, dus dat zat lekker mee. Dan kan ze tenminste gewoon mee wandelen. We hebben volgens mij alles 4b5DagboekJasmijn_Verhaal08gezien, ik had van mama een plattegrond gekregen en ik heb alles goed bijgehouden.
We hebben vooral lang bij de reptielen en vissen gekeken, want die zie je niet zo vaak. Opeens zagen we een dikke slang, die net een ratje aan het wegkauwen was. Blehh! Ook bij de wolven en wilde honden hebben we lang gekeken. Die vind papa zo mooi, en mama vindt de roofdieren prachtig.

Er is in Artis ook een vlindertuin, wauw zo mooi! En in die vlindertuin staat een poppenkast. Dat klinkt raar hè? Het is geen poppenkast om mee te spelen, maar een kast voor de rupsenpoppen die daar uitkomen. Mama en ik konden precies zien welke vlinders daar aan het uitkomen waren.
We hebben nog gezocht naar de zeekoeien en ijsberen, maar die konden we niet vinden, dat was raar.

Bij de zeehondjes hebben we een heerlijke zak patat gegeten, jammie.
Als we een dagje weg zijn, gaan we wel heel vaak zitten. Dan gaan papa en mama koffiedrinken en het fijne is dat ik dan altijd wat lekkers mag uitzoeken. Nu ik begrijp dat we dat eigenlijk voor mama doen, zodat ze steeds even bij kan komen, ben ik niet meer ongeduldig.
Oké, elk uur een kwartiertje zitten of zo is misschien wel vaak, maar dan lukt het mama wel om de hele dag mee te doen, en dat is gezellig.
Aan het einde van de middag merk je ook wel dat ze erg moe is. Toen gingen we nog even naar het planetarium een show kijken over het heelal.

Mama en ik houden heel erg van de planeten, de maan en sterren, dus we hebben genoten,
Je gaat binnen zitten in een stoel die achteruit hangt en dan zie je boven je hoofd een hele grote ronde koepel waarin je een soort film ziet met sterren en planeten.
Soms draait het zo rond dat het wel een achtbaan lijkt, dus mama zei: “Jongens dit is echt prachtig, maar hierna moeten jullie me even laten bijkomen. Ik word hier zooooo draaierig van!”

Dat hebben we dus gedaan, lekker met weer een kop koffie koffie voor paps en mams en een zakje chips voor mij.
Als afsluiting gingen we nog even naar de foto’s kijken. Meestal wordt er een foto van je gemaakt als je binnenkomt in Artis. Papa en mama hadden speciaal een foto in zwart-wit gevraagd, daarvan hebben we er meer aan de muur hangen.
We vonden de foto allemaal heel erg mooi dus die ging mee, en als verassing mocht ik nog in het winkeltje een knuffeltje uitzoeken.
Ik ben namelijk dol of knuffeldieren, ik heb echt een kamer vol. Het werd een schattig olifantje, dat krijgt het fijn bij mij thuis.
Ik heb heel erg genoten van deze superdag!!
Daaaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *