Binnenkort is er groot feest. De opa en oma van Daan en Lot zijn 40 jaar getrouwd. Tante Saskia en mam zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ze hebben een lied geschreven dat ze allemaal zullen zingen.

754biebdaanlotfotograafWant opa en oma geven een groot feest, in een partycentrum in de buurt. Daan lijkt het helemaal niets om dan te gaan zingen, voor al die mensen. Lot zegt dat hij zich dan wel achter haar kan verschuilen. Moeder heeft ook een nieuw idee. Allemaal op de foto bij een echte fotograaf.

Tante Saskia heeft een fotograaf geregeld en het is gelukt een datum te prikken wanneer iedereen kan. Mam vindt dat Daan en Lot nog eerst naar de kapper moeten. Gelukkig vindt vader dit onzin.

“Het is toch veel leuker als ze op de foto staan zo als ze zijn”, zegt vader. Pap is weer aan het werk. Het gaat goed met zijn enkel. Wel gaat hij nog elke week naar de fysiotherapie voor oefeningen. Daan is opgelucht, hij hoeft hij niet naar de kapper en ook geen nieuwe kleren te kopen.

Tante Saskia heeft op een zaterdagochtend om 10 uur een afspraak gemaakt bij de fotograaf. Ze gaan met de auto en zijn lekker op tijd. Vader duwt mam in de rolstoel en Daan belt aan. De fotograaf doet open en kijkt verschikt. Tante Saskia, oom Ron en hun dochters zijn ook aangekomen. De fotograaf is bleek.

“Er is mij niet verteld dat er een invalide bij is. Dat kan niet hoor!”, roept de fotograaf en wil de deur weer dicht doen. Vader is stil, zo verbaasd is hij, dat hij niets kan zeggen. Oom Ron is niet stil, hij wordt kwaad. “Wat is dit nou! U kunt toch van iedereen foto’s maken en Diana is heel fotogeniek”, zegt hij. De fotograaf schrikt van de boze stem van oom Ron. “Nee, daar begin ik niet aan, zoek maar een andere fotograaf”, zegt hij en doet de deur snel dicht. Nu wordt pap kwaad en wil op de deur bonzen.

“Kom Geert, laat het, we zoeken gewoon een ander”, zegt Tante Saskia en trekt aan paps arm. Mam is stil, Lot is bang dat ze gaat huilen, maar dat doet mam gelukkig niet. Stil lopen ze langs de winkels naar een andere fotozaak. Daar aangekomen, vraagt tante Saskia of zij een portret van hen allemaal kan maken. De vrouw is vriendelijk. “Ja, natuurlijk kan dat. Meestal wordt er een afspraak gemaakt, maar gelukkig heb ik tijd.”, zegt de mevrouw en brengt iedereen naar de studio achter de winkel.
“Maar jullie moeten wel wat vrolijker kijken”, lacht ze. Mam schiet meteen in de lach, ze vindt het een rare situatie. In deze fotozaak gaat het gelukkig anders.

De mevrouw maakt foto’s en stelt meteen voor dat Tante Saskia en mam volgende week deze komen bekijken. “Kunnen jullie meteen een mooie lijst uitzoeken voor je ouders”, stelt de fotografe voor. Als ze de winkel verlaten moet moeder wel zuchten.
“Bah, dat voelde wel erg gehandicapt”, zegt ze.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *