Lot en Daan vieren Kerstmis

Pap wil dit jaar een foto als kerstkaart. Het lijkt hem een heel leuk idee om met z’n vieren op een foto te staan. Dit als kaart te laten afdrukken en aan iedereen te versturen, als kerstkaart. “Wie neemt de foto dan?”, vraagt Daan.”Wij, met de zelfontspanner. Maar hoe? Het moet wel een beetje over kerst gaan”, zegt pap.

ed4kerstboom2“We hebben nog kerstmutsen op de zolder”, roept Lot blij, ze vindt het een goed idee. Pap vindt het ook een prima idee. De kerstmutsen worden van zolder gehaald. Ze zetten er allemaal één op. Daan moet er om lachen. “Allemaal kerstmannen”, lacht hij. Een foto maken is toch nog niet zo makkelijk als gedacht. Met de zelfontspanner heeft vader weinig tijd om ook goed te gaan zitten. En als ze er dan eindelijk allemaal opstaan, vindt er iemand altijd dat hij of zij er ontzettend stom uitziet.

“Zo, dit is de laatste keer, deze foto wordt het”, zegt vader een beetje boos. Op de laatste foto staat iedereen lachend, behalve vader die heeft zijn ogen dicht. Hij kijkt een beetje sip naar de foto. “Ja, deze foto wordt het dan”, lacht Lot.

Met Kerst gaan ze natuurlijk naar opa en oma, waar tante Saskia en oom Ron ook zijn. Tante Saskia heeft een nieuwtje. “Jullie krijgen er in de zomer een neefje of nichtje bij. Een broertje of zusje voor Sanne”, zegt ze lachend. Iedereen is blij. Er wordt gekust en gefeliciteerd en oma moet er zelfs een beetje van huilen. Er worden nog wel spelletjes gespeeld, maar iedereen blijft maar praten over de baby die nog moet komen.

Daan en Lot hebben er snel genoeg van en gaan naar buiten. Ze lopen een beetje door de straten. Het is koud en regent ook nog. “Nou, mooi kerstfeest”, zegt Lot boos. Daan vindt dat Lot gelijk heeft, hij vindt het anders met Kerstmis veel gezelliger. Na een tijdje gaan ze toch maar terug naar het huis van opa en oma. “O, daar zijn jullie”, zegt mam blij als ze binnen komen. “Ja, voor ons is er niets aan, al dat gepraat over baby’s”, zegt Lot boos. Daan knikt.

“Daar hebben jullie wel een beetje gelijk in”, zegt oom Ron. “We zijn zo blij, dat we helemaal vergeten dat er nog heel veel spelletjes gewonnen moeten worden”, lacht hij. Bij de prijsuitreiking nadat ze nog heel veel spelletjes gespeeld hebben, heeft mam een extra verrassing voor Lot. “Lieverd, Javier komt bij ons Oud en Nieuw vieren”, roept mam. Lot is zo verbaasd dat ze het eerst niet wil geloven. Daan vraagt meteen wie er nog meer komt.

Een paar dagen voordat het Oud en Nieuw is en voordat Javier komt, wordt de trippelstoel afgeleverd. Mam weet niet zo goed wat ze er mee moet. “Moet ik daar nou de hele dag op zitten?”, vraagt ze aan vader. Die moet er een beetje om lachen. “Het is bedoeling dat het voor jou gemakkelijker is, dus je mag helemaal zelf weten wat je wilt”, zegt hij. Moeder laat de trippelstoel nog even staan.

Maar met koken die avond gaat ze toch op de stoel zitten en rijdt in de keuken op en neer terwijl ze het eten klaar maakt. Na het eten zegt mam dat ze zich toch minder moe voelt, door met het koken op de trippelstoel te zitten. Ze lacht. “Zo, hoe laat kwam Javier ook al weer?”, vraagt Lot zenuwachtig.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *