Soms zit het mee, soms zit het tegen

Moeder heeft pech met de scootmobiel, deze heeft een lekke band. Daan en Lot springen op als ze de voordeur horen. Het is vader. Hij heeft Kazan bij zich. Kazan is blij, kwispelt en springt tegen de kinderen op.

“Waar is Diana?”, vraagt pap verbaasd. “Mam heeft pech met de scootmobiel”, antwoordt Lot, terwijl ze Kazan over de kop aait. “Waarom is Kazan er al?”, vraagt Lot. “De baas van Kazan had me gevraagd of ik hem eerder kon halen, ze moet dit weekend weg. Zeg, waar is jullie moeder?”, vraagt vader opnieuw. Hij kijkt wat geïrriteerd als Daan en Lot hun schouders ophalen.

23bbiebdlfrietDe telefoon gaat. “Wat fijn dat jij er al bent”, zucht Diana opgelucht. “Het duurt helaas toch wat langer dan gedacht!” “Ik kom je wel halen, wat is het adres?”, vader pakt pen en papier. “Laten jullie Kazan even uit, dan ga ik jullie moeder halen”. Ze lopen maar een kort stukje vanwege Daans enkel.

Als ze terug zijn met Kazan, zijn hun ouders nog niet thuis. Dat voelt niet fijn. Ze pakken wat te drinken en gaan TV kijken.” Wat blijven pap en mam lang weg”, zegt Daan. Lot knikt. “Misschien moeten we wat aardappels gaan schillen of zo”, zegt Lot twijfelend. “Ik eet liever friet”, antwoordt Daan, hij lacht, maar voelt zich toch wel wat ongerust worden.

Dan gaat de telefoon. Daan en Lot rennen er allebei naar toe. Lot is er het eerst. “Hallo jongens, met pap”, hoort ze een stem. “Je zult het niet geloven, maar nu hebben we pech met de auto. De straten waren glad en de auto gleed zo de berm in. De wegenwacht komt zo. Kunnen jullie alvast eten klaarzetten? Ach nee, weet je, we nemen onderweg wel friet mee”, vertelt vader zijn verhaal. “Yes, toch friet”, zegt Daan als ze de tafel dekken, maar het klinkt niet blij.

De volgende dag wordt er een leen scootmobiel gebracht. Deze scootmobiel mag moeder lenen zolang de hare nog niet gemaakt is. “Dat is wel een oude”, zegt Daan en bekijkt de scootmobiel. “Mag ik er een stukje op rijden?”, vraagt Daan. Mam knikt. “Dan wil ik ook”, beslist Lot.

Maar het proefritje bevalt ze helemaal niet. Het is een oud model zonder vering en bij alle bewegingen gaat de scootmobiel piepen. Als je naar rechts of links gaat en ook als je achteruit rijdt. “Het lijkt wel een oude vrachtwagen”, lacht pap.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *