Lot wil haar verjaardag vieren – maar hoe?

Moeder heeft een scootmobiel te leen omdat haar eigen gerepareerd wordt. Er blijkt veel meer aan de hand dan alleen een lekke band. Het repareren duurt langer dan ze dacht. Niet dat mam nu veel weg is, ze kan namelijk moeilijk de weg op.

d94biebdaanlotwerkinuitvoeringDe stoep en straat voor hun huis liggen open, er wordt opnieuw bestraat. Overal liggen grote hopen zand en stenen. Moeder kan er moeilijk langs en heeft het eigenlijk een beetje opgegeven om ergens heen te gaan. Mam en de buurvrouw worden er niet vrolijk van en voelen zich opgesloten.

Lot vindt ook dat het nu lang genoeg geduurd heeft. Elke dag uit school moeten ze een omweg nemen en dan door het zand naar hun huis. “Hoe moet dat nou? Ik ben bijna jarig en dan is het misschien nog niet klaar. Als ik de kinderen uit mijn groep uitnodig, moeten ze allemaal door het zand”, moppert Lot.

Lot is in de vakantie jarig. Ze heeft al dagen andere schoenen mee naar school. Op school doet ze snel de oude laarzen vol zand uit en haar mooie schoenen aan. Daan moppert niet. Hij kan lekker spelen, vooral in het weekend als de stratenmakers weg zijn. Van zijn enkel heeft hij eigenlijk geen last meer “Anders houden we je feest in het zwembad”, stelt moeder voor. Daar moet Lot even over nadenken. “Disco-zwemmen is inderdaad wel leuk”, zegt Lot.

Daan kijkt haar verbaasd aan. “Wat is dat?” “Dan zwem je met de hele groep en staat er coole muziek op. Ook is het een beetje donker met een discobal en zo”, vertelt Lot. Hoe meer ze er over praat, hoe beter haar dit idee lijkt. “Ik denk dat dat mijn feestje wordt”, zegt ze tevreden.

“O, nee”, roept mam uit. Daan en Lot kijken haar geschrokken aan. “Het regent weer. Nu kunnen de stratenmakers weer niet verder en het duurt al zo lang!” Mam ziet er verdrietig uit. Daan en Lot weten niet zo goed hoe ze moeder kunnen troosten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *