Nieuwe klasgenoten

Moeder heeft gelukkig haar eigen gerepareerde scootmobiel weer. De vakantie is al voorbij. Daan en Lot vonden het veel te kort. Lot heeft haar verjaardag in het zwembad gevierd. Het is een succes geworden, vindt ze zelf. Wel was het nog een heel gedoe om uit te zoeken wie er wel en niet mocht komen. Want mamma en pappa vonden dat ze wel moest kiezen en niet de hele groep kon uitnodigen.

29bbiebdaanlotpostbodeDe straat is af en moeder rijdt weer met haar scootmobiel. De weg is nu veel beter geworden, vindt ze. “Uit een verre streek komen deze jongens naar ons, helaas zonder drop, snoep en bonbons”. “Toch zien we de jongens graag. “Nu bij ons op school, helemaal uit Praag”. Meester Tom rijmt en begroet zo de nieuwe jongen uit zijn klas.

De broers komen precies in de groepen van Daan en Lot. Ze zijn namelijk net zo oud.
Vanaf het begin vindt Daan de jongen die Dimitri heet en bij hem in de groep komt, niet aardig. Hij weet niet goed waarom. “Hoe was het op school?”, vraagt mam ’s middags als Daan en Lot thuiskomen. Lot antwoordt niet echt, drinkt haar glas leeg. “O, wel goed. We hebben een nieuwe jongen in de groep, hij komt uit Tsjechië, zegt Daan.

Voordat mam wat kan zeggen, begint Lot te mopperen. “Nee hè;, alweer die koekjes, die vind ik niet zo lekker. Zijn er geen andere?” Lot kijkt boos. “Dan eet je toch geen koek”, zegt moeder.

” O, kijk, de postbode”, roept Daan blij en gaat meteen de brieven halen. Moeder pakt de post aan. Lot heeft besloten dan toch maar zo’n koek te nemen. “O, jongens het is leuke post!”, zegt mam lachend en kijkt naar de opengescheurde enveloppe.”We hebben een prijs gewonnen!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *