Mam heeft een prijs gewonnen

De post brengt een leuke verrassing! “O, mam. Wat heb je gewonnen?”, Lot is heel nieuwsgierig. Moeder lacht nog steeds en haalt de kaartjes uit de enveloppe. “Toegangskaartjes voor een pretpark”, zegt ze. Daan en Lot komen nog dichterbij.a1cbiebdaanlotachtbaan2 Ze willen alles weten, welk pretpark, waar ligt dat en vooral wanneer gaan ze?

“Dat moeten we toch echt aan onze chauffeur vragen”, lacht mam. “Pap houdt niet zo van pretparken”, weet Daan ineens weer.”We vragen het gewoon vanavond”, zegt moeder. Het is vandaag niet zulk mooi weer. Daan en Lot besluiten naar de zolder te gaan. Daar staan nog veel dozen die niet uitgepakt zijn. Ze maken de dozen open en er zit allemaal oud speelgoed in. “Wat moeten we met al dat babyspeelgoed?”, vraagt Daan zich af. “Misschien wordt het bewaard voor baby Sanne”, zegt Lot.

Dan kijkt Lot ineens heel blij. “Ik weet wat! We vragen aan mamma of we het oude speelgoed mogen verkopen”, Lot is helemaal enthousiast. “Verkopen?” “Ja. Het is bijna Koninginnedag, dan is er toch altijd een rommelmarkt!”, Lot roept bijna, zo’n goed idee vindt ze het. Daan kijkt ook blij. Het lijkt hem ook een goed idee, kunnen ze lekker wat geld verdienen. Er zijn wel computerspelletjes die hij graag zou willen kopen! “Mam, mogen we het oude speelgoed van zolder verkopen”, roept Lot als ze de trap afgehold is.

Dan staat ze stil, wat ruikt er zo lekker? Lot weet het, pannenkoeken! Moeder is in de keuken pannenkoeken aan het maken. Er ligt al een hele stapel klaar. Ook de lievelingspannenkoek van iedereen op een apart bord. Een kaaspannenkoek voor Lot. Een rozijnenpannenkoek voor Daan en spekpannenkoeken voor pap. “O, lekker mam!”, roept Lot uit. Mam lacht. “We vieren toch een beetje feest vind je niet?”

Vader ruikt het ook meteen als hij binnenkomt. “Pannenkoeken, goed idee!”, zegt hij. Daan en Lot kunnen zich niet inhouden en beginnen meteen te vertellen van de gewonnen kaartjes voor het pretpark. “En dus moet jij mee, want jij moet rijden. Leuk toch. Aaaaa, pap doe je het?”, smeekt Lot bijna. Pap bekijkt de kaartjes eens goed. “Dan moeten we maar een datum prikken, vind je niet Diana?” Daan en Lot juichen voordat ze aan de pannenkoeken beginnen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *