Moeder is gevallen

Diana wist helemaal niet dat je kon omvallen met een scootmobiel. Toch is het gebeurd. Iedereen is erg geschrokken. Mam reed door een kuil, de scootmobiel ging schuin hangen en boem, daar lag ze. Mam heeft wat blauwe plekken en schaafwonden, gelukkig verder niets ernstigs.

De scootmobiel is beschadigd, maar nog wel heel. Mensen in de buurt hebben moeder weer op de scootmobiel geholpen. Ze is er helemaal stil van geworden. Daan en Lot zijn druk. Ze zijn alle spullen op zolder aan het uitzoeken. En aan het ompakken in dozen die meegaan naar de rommelmarkt. “Jongens, vergeten jullie geen bakje voor het wisselgeld en tuinstoelen mee te nemen?”, zegt pap. Ze vertrekken zo. Mam heeft vorige week al een plek geregeld, een echte kraam met een afdakje.

3b0biebdaanlotvlagNu zegt moeder niet zo veel. Ze staart wat voor zich uit. Vlag Koninginnedag” Pff, we hebben wel veel spullen om te verkopen”, zegt Lot. Het klinkt zuchtend, maar ze straalt. Lot ziet het helemaal zitten, ze gaan veel verkopen, daar is ze van overtuigd. Vader brengt Daan en Lot weg. Ze vinden de gereserveerde kraam zo, alles heeft nummers. Pappa helpt met alles opbouwen. “Ik ga weer naar huis, Diana is erg geschrokken”, zegt pap dan en vertrekt.

De rommelmarkt is eerst nog wat stil. Er lopen weinig mensen rond en Daan besluit zelf even te kijken wat voor spullen de anderen verkopen. Hij komt enthousiast terug. “Ik heb vet leuke dingen gezien”, vertelt Daan. “We moeten eerst wat verkopen”, zegt Lot. Niet veel later wordt het wat drukker, er speelt nu ook muziek. Daan en Lot vinden het goed gaan, ze verkopen steeds meer spullen. “O kijk, allemaal babyspullen”. Daan en Lot kijken verbaasd op. Daar staan hun nieuwe klasgenoten: Dimitri en Iwan uit Tsjechië. “Wij verdienen er anders lekker geld mee”, zegt Lot.

Daan is een beetje boos. De jongens zijn er even stil van. “Jouw moeder kan niet rijden. Ik heb het gezien, ze viel zo om”, zegt Iwan en lacht er gemeen bij. Nu wordt Daan echt boos. Hij stormt op Iwan af en probeert hem om te duwen. “O, zo zielig, een vrouw in een karretjes die op de straat ligt”, pest Iwan door. Dimitri staat er ook bij te lachen. Nu is Daan echt kwaad en Lot ook. “Ga weg, rotzakken!”, schreeuwt Lot. Daan en Iwan liggen op de grond, ze vechten. De jas van Iwan scheurt. “Kijk uit, z’n jas”, klaagt Dimitri. “Net goed!”, schreeuwt Lot. Daan slaat Iwan en Iwan stompt Daan terug.

“Jongens wat is dit nou?”, horen ze ineens een boze mannenstem. Het is meester Tom en hij kijkt niet blij. Daan kijkt op en begint meteen te vertellen hoe Iwan en Dimitri zijn moeder belachelijk maken en stomme dingen zeggen. Meester Tom luistert. Als hij de jongens wil vragen naar hun verhaal, rennen ze weg. Iwan en Dimitri lopen heel hard weg, vallen bijna en dan zijn ze verdwenen. Meester Tom mompelt wat en loopt ook verder. Daan en Lot zijn er een beetje beduusd van, maar ze krijgen niet veel tijd om er over te praten.

Ineens wordt er heel veel verkocht en zijn ze druk bezig. Als vader ze later komt ophalen is bijna alles verkocht. “Zo, hoe was het jongens, veel verkocht zie ik. Goh, wat goed, veel geld verdiend zeker”, zegt pap en hij kijkt naar de bijna lege kraam. “Nou nee”, stottert Daan. “O pap, we zagen zulke leuke dingen voor Kazan en die hebben we gekocht. Nu is het geld op”, zegt Lot en laat kluiven, een hondenmand, speelballetjes en een mooie uitlaat riem zien.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *