Nog lekker vakantie en goed weer!

ce9Dagboek_Vlinder_hartjes copyDaan en Lot zijn terug uit Frankrijk. Ze hebben er een leuke vakantie gehad, met een bijzonder einde. Nadat ze uiteindelijk de weg terug naar hun huisje gevonden hadden, bleken ze nieuwe buren te hebben gekregen.

Het was een gezin uit België die naast hun huisje vakantie vierde. Lot had meteen de jongste zoon gezien en vond hem geweldig. Lot en Javier deden daarna heel veel samen. Gelukkig vond Daan ook een vriendje want Lot wilde haar broertje niet meer steeds om haar heen hebben. Daan had ook niet zo’n zin om naar het handjes vast houden en het gekus te kijken.

Sinds ze terug zijn, zit Lot veel achter de computer. Via MSN praat ze met Javier. Met mam gaat het wel redelijk, ze heeft lekker kunnen lezen en uitrusten op de vakantie, zegt ze. Pap is helaas wel weer aan het werk.

Daan is bijna jarig, jammer genoeg is hij altijd jarig in de grote vakantie, er zijn dan veel vriendjes nog weg. “We vieren je verjaardag gewoon in de laatste vakantieweek”, stelt moeder voor. “Dan zijn de meeste vriendjes wel weer terug”. “Ik wil een lasergame feestje!”, zegt Daan beslist. Hij is niet meer van het idee af te brengen.

Mam weet niet eens wat dat is. Daan legt het uit. “Dan krijgt iedereen een pak aan en je krijgt een lasergun, soort pistool. Als je geraakt wordt is het oranje en dan wordt het rood als je weer geraakt wordt. Dan ben je dus dood en duurt het even en dan mag je opnieuw beginnen”. “Wie wint er dus?”, vraagt Lot. “Wie het meeste punten heeft”, Daan vertelt enthousiast verder.

Als hij het plan ’s avonds aan pap vertelt, vindt deze het een goed idee. “Misschien doe ik ook wel mee”, zegt hij. Lot is ook van de partij. “Ja, mam jij kan natuurlijk niet meedoen”. Mam knikt, dat had ze al begrepen. Moeder gaat de volgende dag bellen en al heel snel is alles geregeld.

Alleen komen ze een auto en een chauffeur tekort voor al die kinderen. “We bellen opa wel”, roept Daan en pakt meteen de telefoon. Opa ziet het helemaal niet zitten, maar gelukkig wil tante Saskia wel mee. Alleen waar laat ze dan baby Sanne? Daan kijkt moeder stralend aan. “O, daar wil mamma wel op passen, want die kan toch niet mee”, zegt Daan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *