Weer naar school

Lot is nu vreselijk verliefd op Javier. Ze zat op het laatst alleen nog maar achter de computer. Heel veel spelletjes doen, dat begrijpt Daan wel, maar alleen op MSN, daar snapt hij niets van.

e5abiebdaanlottheater copyPap en mam vonden het veel te veel. Dus nu mag Lot nog maar een uur in de middag en een uur in de avond met Javier praten via de computer. Bellen via de telefoon mag maar één keer in het weekend.

Lot was heel boos en ging stiekem bellen en sms-en met haar mobiele telefoon, maar dat kostte heel veel geld. Lot is nu nog steeds boos en vindt het niet eerlijk. Het laserfeestje van Daan was een groot succes.

Vooral pap vond het ontzettend leuk, hij heeft uiteindelijk ook gewonnen. Zelfs tante Saskia heeft een keer mee gedaan en deed het helemaal niet slecht. Daan en Lot lopen nog steeds elke ochtend met Jordy en Laura naar school. Dat is gezellig. “De nieuwe juf vind ik niet zo aardig, ze is erg streng”, bekent Lot. Laura knikt, dat vindt zij ook.

Daan kent de juf eigenlijk niet en denkt dat het wel meevalt. “Nou, dan wil ik jou straks wel horen. Het is echt een stomme juf”, zegt Laura boos. Daan schrikt een beetje van haar reactie en durft niet goed door te vragen waarom de juf dan zo stom is.

Tante Saskia heeft hen uitgenodigd voor het theater. Mam vindt het een geweldig idee, Daan en Lot vragen zich af of dat wel leuk is. “Het is een musical, dus ik denk dat jullie het ook heel leuk vinden”, zegt vader. Oom Ron en tante Saskia lijkt het in ieder geval heel gezellig om met z’n allen te gaan. Alleen baby Sanne, die al wel een beetje loopt, gaat niet mee.

Als Daan en Lot uit school komen, zit mam verdrietig met drinken te wachten. “Is er iets gebeurd?”, vraagt Lot geschrokken. “Er zijn geen rolstoelplaatsen meer in het theater”, vertelt moeder. “Dus je kan niet mee”, begrijpt Daan. Mam knikt een beetje moedeloos.

“Nou dan ga ik ook niet”, zegt Daan meteen. Moeder haalt haar schouders op. “Dat zou jammer zijn, want ik denk dat het heel leuk is”, zegt moeder en het klinkt wat somber. “Wat stom!”, zegt Lot boos. Dan gaat de telefoon. Daan neemt op en geeft meteen de hoorn door aan zijn moeder.

Mam kijkt verschikt, knikt een paar keer en is dan klaar met het gesprek. Daan en Lot hoeven niet te vragen wie dat was, want moeder legt het meteen uit. Ik ga even Geert bellen, Kazan is ziek en moet antibiotica. Maar helaas is zijn baasje ook ziek en moeten wij dus voor hem zorgen”.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *