Mia is op bezoek

Vandaag is Mia er. Mia is een vriendin van mam. Maar Daan vindt dat ze een vriendin is van hen allemaal. Ze neemt altijd grote bossen bloemen mee voor mam. Ze wordt niet genoeg in de bloemetjes gezet, zegt ze dan.42ebiebdaanlotfototoestel copy

Mia neemt ook altijd voor iedereen kado’s mee. Daan heeft een nieuw spel voor de playstation gekregen. Lot een boek dat “Zo verliefd” heet. Zelfs pap krijgt een kado. Een bon voor de doehetzelf winkel. “Dan komt misschien eindelijk die plank boven je bed Diana”, zegt Mia lachend.

De theatershow met tante Saskia en oom Ron was een groot succes. Mam kon niet mee en dat kwam eigenlijk wel goed uit, want ze kon voor zieke Kazan zorgen. Gelukkig is Kazan weer snel opgeknapt, maar hij wilde steeds niet spelen. Kazan bleef aldoor in de buurt van mam en dat vonden Daan en Lot niet zo leuk.

“Als Kazan weer helemaal beter is, gaat dat vast weer over”, heeft moeder gezegd toen ze Kazan weer naar zijn eigen baasje gebracht hadden.”Zo jongens, wat voor klusje gaan we vandaag aanpakken?”, vraagt Mia. Daan en Lot zuchten. O, ja dat hadden ze vergeten. Mia doet altijd klusjes voor mam al ze er is en zij moeten meehelpen.

“Er liggen nog zoveel foto’s die ingeplakt moeten worden”, zegt moeder. “Maar dat hoeft toch niet meer, we hebben nu een digitale camera”, weet Lot. “Dit zijn echt oude foto’s “, zegt mam.”Dat is nog eens een leuk karweitje. Kom op, pak ze maar Diana. Lot help even de tafel vrij te maken en jij Daan pak even onderzetters”, roept Mia blij en begint meteen.

Even later zitten ze om de tafel waarop heel veel foto’s en albums liggen. Lot is naar de winkel extra fotolijm halen. “Ach, kijk dan toch. Weet je dit nog”, giechelt Mia en ze laat mam de foto zien. “Ben ik dat?”, vraagt Daan. Mam lacht en knikt. Op de foto staat moeder met een baby in een fietsstoeltje. “Je fietst!”, roept Daan uit.

“Natuurlijk kon mam vroeger fietsen, toen wij klein waren”, zegt Lot, die weer terug is van de winkel.”Sorry, soms vergeet ik dat”, zegt Daan.”Ik ook”, zegt mam en Mia geeft haar een klopje op de schouder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *