Herfstvakantie

Daan en Lot hebben lekker herfstvakantie en het weer is goed. Wel een beetje fris, maar het regent tenminste niet zo veel als daarvoor. Pap is ook een paar dagen vrij.

fa2biebdaanlotskateboard copyDaan zeurt al weken om een keer naar het grote park te gaan. Daar hebben ze namelijk veel ruimte voor skateboards en een mooie halfpipe om in te oefenen. Er worden ook allerlei wedstrijden gehouden. Uiteindelijk heeft pap gezegd dat ze er in de herfstvakantie naar toe gaan.

Mam heeft een uitnodiging gehad voor een informatieochtend. Het gaat over nieuwe therapiën en medicijnen voor MS. Diana wil er wel graag heen. “Komt goed uit, ik breng je daar ’s morgens heen en dan gaan wij naar het park”, zegt pap.

Zo gezegd, zo gedaan. Diana wordt weggebracht met de rolstoel voor de bijeenkomst. De bijeenkomst is in een schoolgebouw en ze kunnen er makkelijk met de rolstoel in. Het is best wel druk. “Heeft iedereen hier MS?”, fluistert Lot. Moeder haalt haar schouders op. Er zijn veel verschillende mensen, de meeste lopen gewoon. Sommigen met een stok of een kruk. Er zijn maar een paar mensen in een rolstoel.

“Gaan we nou eindelijk naar de skatebaan?”, zeurt Daan. Pap knikt en ze vertrekken. De voorlichting over MS en behandeling daarvan is erg interessant, vindt moeder. Daarna wordt er nog koffie gedronken met een plak cake erbij. Mam is druk aan het kletsen en ontmoet veel aardige mensen. Vooral met een vrouw die Inge heet, kan Diana het goed vinden.

Pas als er veel mensen vertrekken kijkt mam op haar horloge. Moeder schrikt. Ze zouden hier toch al een half uur geleden moeten zijn? Dat is de tijd die ze afgesproken hadden. Moeder wordt ongerust en probeert vader mobiel te bellen. Het toestel is in gesprek.

Steeds meer mensen gaan weg en uiteindelijk blijven Diana en Inge over. Moeder is nu wel erg ongerust. Inge probeert haar een beetje te troosten. Ze vertelt van de medicijnen die ze gebruikt. Inge heeft ook MS en spuit een paar maal per week een medicijn in haar buik. In het begin vond ze dat maar eng, maar gelukkig heeft ze nu een automatische pen die heel makkelijk is met het spuiten.

“Kom, we gaan al naar de hal, wachten we daar”, stelt Inge voor. Moeder knikt. Maar dan hoort ze in de verte bekende stemmen. Ze draait zich snel om. Daar komen ze aan. Geert en Lot lopen haar tegemoet. “Waar is Daan?”, vraagt moeder meteen. “Die zit in de auto, weer door zijn enkel gegaan, hij moest zo nodig weer iets nieuws uitproberen”, zegt vader.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *