Iedereen heeft ruzie, lijkt het

Later hoort mam het hele verhaal. Daan wilde een nieuwe sprong op zijn skateboard uitproberen. Jordy had deze laten zien. Maar het ging mis. Pap is nog naar het ziekenhuis gereden. Gelukkig bleek er niets gebroken te zijn. ba8Themamoehond copy
Nu is Daan boos op Jordy. Hij zegt dat het Jordy’s schuld is, dat hij de sprong verkeerd geleerd heeft.

Lot is ook kwaad, maar dan op Javier. Javier heeft het volgens haar aldoor over andere meisjes. En nu hebben vader en moeder ook nog ruzie. Waarover, dat weten Daan en Lot eigenlijk niet. De stemming is dus erg ongezellig thuis. Allemaal lopen ze maar wat te klagen.

Kazan komt het weekend en het is net alsof hij wat merkt. Hij loopt maar wat rond en wil van iedereen aandacht. Mam besluit even later hem uit te laten. Even lekker naar buiten, Kazan is immers ook niet meer bang voor de scootmobiel en hij luistert goed.

“Jongens, hebben jullie Kazan gezien?”, vraagt moeder verbaasd als ze de hond niet kan vinden. Daan en Lot reageren eerst niet echt, maar als ze merken dat mam geen grapje maakt, zoeken ze mee. “Kazan, Kazan!”, roept Lot hard, ze loopt in de tuin. In huis is de hond niet.

Daan vraagt aan de buurvrouw of ze Kazan gezien heeft. “Ja hoor”, antwoordt deze. “Niet zo lang geleden liep hij samen met een andere hond hier langs. Je weet wel, dat kleine brutale witte hondje”, zegt de buurvrouw. Daan weet het meteen. Dat hondje woont bij hen achter en blaft altijd zoveel. Hij loopt naar het speelveldje en inderdaad daar is Kazan aan het spelen met andere honden.

Hij komt blij naar Daan toe gerend. “Stoute hond!”, zegt Daan, maar dan moet hij lachen, want Kazan kijkt zo zielig. Moeder is heel erg opgelucht als Daan met Kazan thuis komt. Ze is zo moe zegt ze, dat ze echt naar bed moet. Pap gaat even later bij moeder kijken. Daan en Lot horen ze praten en veel lachen.

“Nou, die ruzie is weer opgelost!”, zegt Lot. “Ik denk dat ik Javier maar even ga mailen, wordt het vast wel weer gezellig”. Daan kijkt om zich heen, Kazan kijkt hem blij aan. “Dan ga ik jou uitlaten”, zegt hij, Kazan begint meteen te kwispelen. Kan ik meteen bij Jordy langs gaan, denkt Daan. Gelukkig zijn aan het eind van de dag alle ruzies opgelost.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *