Het gaat niet zo goed met moeder

Daan en Lot passen om het weekend op Kazan, de hond. Mam heeft MS. Het gaat niet zo goed met moeder. Dit weekend is Kazan er weer. Vooral Lot is daar erg blij mee. Ze heeft een afspraak met Sem. Vanmiddag gaan ze samen Kazan uitlaten.

Lot loopt al de hele ochtend zenuwachtig heen en weer in huis. Daan begrijpt niet zo goed waar ze zich zo druk om maakt. “Meidengedoe”, denkt Daan Met moeder gaat het niet zo goed. Het lopen gaat minder en ook is mam erg moe. Ze ligt veel op bed en is extra naar de neuroloog in het ziekenhuis geweest. Ook het zien is minder en soms ziet mam dubbel, al merken Daan en Lot daar niet zo veel van. Behalve dat mam dan haar ene oog dicht doet.

Daan weet wel wat hij later wil worden. Hij wordt uitvinder en onderzoeker. Dan gaat hij een medicijn tegen MS uitvinden. Zodat mam weer gezond wordt en alles weer kan. Vroeger kon ze bovendien veel beter voetballen dan zijn vader. Kunnen ze weer een voetbalwedstrijdje doen.
804biebdlregenbui copy“O, nee. Nu begint het ook nog te regenen,” klaagt Lot. “Dan doe je toch je regenpak aan,” vindt pap. Lot zucht.

Kazan komt blij kwispelend op haar af. De bel gaat. “Doe jij open?” gilt Lot tegen Daan. Waarom denkt Daan, ze weet toch dat het Sem is. Toch doet hij het maar. Kazan begint blij te springen, als hij ziet dat Lot de riem gepakt heeft. Sem en Lot vertrekken samen met Kazan. Pap is bij mam op de slaapkamer, ze praten lang. Pap is eigenlijk degene die praat, Daan hoort mam niet zo veel zeggen.

Dan gaat vader naar de telefoon in de woonkamer en praat met verschillende mensen. Daan wil eigenlijk niet luisteren, maar begrijpt wel dat het niet goed gaat met mam. “Jongen,” zegt zijn vader als hij de kamer van Daan binnen komt. “De buurvrouw komt zo. Die maakt ook eten vanavond. Ik ga Diana naar het ziekenhuis brengen. Waarschijnlijk krijgt ze een infuus met prednison.”

Er valt een stilte. Daan knikt. Dan wordt hij boos. “Shit,” roept Daan heel hard. Zijn vader staat op, hij zegt niet eens wat van het scheldwoord maar aait kort over Daans haar. “Vertel jij het Lot als ze terugkomt?” Daan knikt en rent dan naar zijn ouders slaapkamer. Mam is bezig haar sokken aan te doen en kijkt op. Daan gaat op het bed zitten, dicht tegen zijn moeder aan. Ze knuffelen samen. “Ben terug voordat je het weet!” zegt mam voordat ze in de auto zit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *