Is het eigenlijk wel leuk om verkering te hebben?

Mam heeft in het ziekenhuis gelegen voor een prednisonkuur. Gelukkig is ze nu weer thuis, vindt Daan. De buurvrouw had zo nu en dan op hen gepast. Ze is wel lief hoor! Ook deelt de buurvrouw snoep uit. Ze had precies dat snoep gekocht wat Daan en Lot zo lekker vinden. Maar het was wel wat veel geweest, vindt zelfs Daan. Nu is mam al weer een tijdje thuis. Ze rust nog wel regelmatig maar is gelukkig weer vrolijk en gezellig.

ba6biebdaanlotgsm copyAls ze uit school komen zit mam klaar met drinken en wat lekkers. Dan wil ze alle verhalen horen. Vooral ook hoe het is tussen Lot en Sem. Ze hebben nu echt verkering en lopen in de pauze op het schoolplein altijd bij elkaar. Maar Lot wil helemaal niets vertellen. Ze is eigenlijk heel boos op mam, ook al weet ze best dat haar moeder er niets aan kan doen. Die stomme ziekte ook! Lot moet er maar steeds rekening mee houden. Ook is Lot geschrokken. Er van geschrokken dat mam weer in het ziekenhuis lag.

Lot krijgt op school ook zoveel vragen over Sem en hun verkering. Vooral van Anouk. Soms staat Anouk al op haar te wachten als ze op school aankomt. “Hoe is het met je vriendje? Nog steeds verkering, of heeft hij het uit gemaakt?” Lot vindt dit erg vervelend, maar weet niet zo goed wat ze er aan kan doen. Op deze manier krijgt ze steeds minder zin in haar verkering. Tja, dan stuurt Sem weer een leuk sms’je en dan wordt ze wel weer warm van binnen.

Met Sinterklaas heeft Lot een gsm gekregen. Dat had ze helemaal niet verwacht en Lot is er erg blij mee. Maar weinig mensen hebben haar nummer, lekker rustig, kan ze zelf wel bellen wie ze wil. Soms belt ze mam om te zeggen dat ze eraan komt. Mam vindt dit heel leuk, daarom belt Lot ook eigenlijk.

Op een middag zitten alleen Lot en Diana na schooltijd aan tafel. Daan is al naar een verjaardagsfeestje van een vriendje. “Mam, had jij vroeger op de basisschool ook een vriendje?” Moeder knikt. Ze krijgt een dromerige blik in haar ogen en zegt: “Richard.” “Waren er toen ook zoveel mensen die zich daarmee bemoeiden?” vraagt Lot boos.

Mam kijkt Lot geschrokken aan. “Hoe bedoel je dat lieverd?” Dan vertelt Lot het hele verhaal. Dat ze Sem wel leuk vindt, maar dat ze gek wordt van al die kinderen die steeds vragen stellen en flauwe grapjes maken. “En mam weet je, ik heb helemaal geen zin meer in die verkering!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *