Voor ik begin, wil ik even vieren dat dit het 51e verhaaltje is dat mama en ik samen maken. Voor het 50e verhaaltje kregen we een leuke verrassing van MSkidsweb. Heel erg bedankt allemaal. We hopen nog veel meer verhaaltjes te maken.

623DagboekJasmijn_Verhaal51We zijn weer thuis, hoor. Onze kleine vakantie is voorbij. Het was superleuk. Ik ga al die leuke dingen niet in één erhaaltje stoppen. Dat is teveel.

Eerst hadden we de hondjes naar hun logeeradres gebracht. We hadden allemaal een beetje een raar gevoel. Het idee dat ze voor het eerst niet met ons meegingen…Toch voelde het ook wel goed, want we weten natuurlijk wel waar we ze achterlaten. Dat gebeurt niet zomaar. Dus de volgende ochtend om half 6 in de nacht zaten we al in de auto. Alles ingepakt en gaan met die banaan.

Papa rijdt wel vaker naar het buitenland, dus hij zag het wel zitten. We zijn onderweg zo af en toe gestopt om even een toilet stop te maken, iets te drinken of eten. Om half 1 in de middag waren we er al. Het was best een leuke rit, hoewel ik me af en toe wat verveelde. Maar toen we bij Parijs in de buurt kwamen, werd ik best zenuwachtig.

Opeens zit je dan in een hele andere wereld. Overal mooie hotels en van die torentjes op de daken. In de verte kon ik het Disneyland Park al zien liggen. Wauw, dat zag er mooi uit.

We mochten direct naar onze hotelkamer. Dat was voor mij ook voor het eerst in een hotel. Toen ik 2 was, hebben we ook onderweg in een hotel geslapen, maar dat weet ik natuurlijk niet meer. Wat een mooi hotel, wat een mooie kamer en wat groot overal. Het was echt super. Ik had voor mezelf een heel stapelbed en natuurlijk heb ik bovenin geslapen. Er was ook een badkamer met een bad. Jippie! Dat hebben we thuis niet meer, want mama kan er niet meer makkelijk in- en uitklimmen. Van een warm bad wordt ze helemaal niet lekker. Maar ik wel!!!

We kregen in het hotel ook de toegangskaartjes voor het Disneyland Park. Voor de deur van het hotel stopte een bus, die ons er meteen naar toe bracht. Binnen 10 minuten waren we op het grote station van het supermooie Disneyland Park.

Onderweg meteen een kaart met plattegrond meegenomen en dan begint het feest. Eerst moet je nog door allemaal controlepoortjes. Er wordt gekeken of je vreemde dingen meeneemt. Best vreemd. De eerste keer was ik ook wat zenuwachtig, want stel je voor dat er iets gebeurt. Maar papa en mama waren heel rustig. Ze vertelden ook dat je nergens bang voor hoeft te zijn, als je geen gekke dingen in je hoofd haalt. Wij hebben toch geen gevaarlijke dingen bij ons. Maar oh jee, wat een lange wachtrijen overal. Alles lijkt wel een attractie. De busrit, de ingang en dan ben je in het park en lijkt het wel alsof je in een tekenfilm staat. Wauwwwww…

Mama zei: “Jasmijn, kijk nou eens rustig om je heen.” Ja, daar had ze wel een punt. Door de drukte van mensen en muziekjes overal om je heen ga je helemaal op in de grote menigte. Daardoor vergeet je wel even goed te kijken. Maar wat is dat mooi zeg. Alle huisjes zijn mooi, de hele grond; overal zie je bijzondere dingen in de stenen. Echt aan alles lijkt wel gedacht. Ook de winkeltjes zijn erg mooi. Je weet niet wat je ziet.

Maar er moet ook wat gegeten worden en we hadden allemaal best trek. Dus we namen een flinke portie patatjes en kipnuggets, met een halve liter cola. Jemig, dat drink ik normaal niet. Zo’n grote beker is wel wat veel.

Vanaf dat moment begon onze reis van bijna 3 dagen door de wereld van beeld, geluid, wachtrijen en prachtige knuffels.
Volgende keer vertel ik wat we allemaal hebben meegemaakt en hoe het met mama ging en met de hondjes.
Daaaaagggggg;

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *