DagboekJasmijn_Verhaal81Hoi allemaal, hoe gaat het ermee?

Ik en mama waren jullie niet vergeten hoor, maar mama had het nogal druk met allerlei andere dingen en dan komt het er niet van om een verhaaltje te bedenken. Volgende keer krijgen jullie dan ook een verhaal van mijzelf! Niet dat ik nou elke week over mezelf ga vertellen, gnif.

Ik moest voor school een verhaal bedenken. Een mythe. Dat is een verhaal waarin helden, goden en wezens voorkomen die niet echt zijn. Ook een natuurverschijnsel moest er in voorkomen. Nou kennen jullie mijn mama al een beetje. Ze begon meteen allerlei voorbeelden te geven. Grappig ook wel, want ze leest altijd fantasy boeken. Nou, dat kan je wel merken hoor. De voorbeelden vlogen over en weer.

Dus ik was met een leuk verhaal bezig. Op een bepaald moment dacht ik: ‘nee! Dit is eigenlijk niet mijn eigen idee.’ Ik maak de rest van het verhaal dan wel, maar ik wil iets anders. Ik heb toen in een enorme vaart een heel ander verhaal gemaakt, en mijn energie en alle inspiratie vlogen over het beeldscherm.

Van de week kreeg ik mijn cijfer. Ik was enorm trots want ik heb namelijk een 8.5 voor mijn mythe gehaald. Mama was ook supertrots en vond het superknap van me dat ik uiteindelijk mijn hele eigen verhaal heb gebruikt. Maar mama zou mama niet zijn… Ze bedacht meteen wat leuks. Ze vroeg me of ik het andere verhaal wilde afmaken en of ze dat dan in delen met jullie mocht delen. Ze vond het namelijk wel een heel leuk verhaal en ze vind dat ik heel leuk kan schrijven.

Mmmm, tja, dat vind ik eigenlijk wel een heel leuk idee. Dan gaan we er samen nog wat beeldvulling bij maken, hihi. Tekeningen dus. Dat doe ik namelijk een tijdje niet meer, want ik heb gewoon niet genoeg tijd. Ik heb best veel huiswerk en veel toetsen.

Volgens mama ben ik een dromer. Ja, dat is wel waar. Dus als ik eenmaal aan het tekenen begin, dan komt er zeker geen wiskunde uit mijn hoofd. Weet je als je van de Jip en Janneke school komt, dan heb je wel opeens een heel ander leven. Naar school met een rugzak ter grootte van KingKong en de hele dag heen en weer rennen. Dan, als je thuiskomt, mag je met een glas drinken en meteen verder aan je huiswerk. Als je zoals ik een beetje dromerig bent, dan merk je dat je opeens een boek aan het lezen bent in plaats van bijvoorbeeld geschiedenis aan het samenvatten.

Ik heb dus best redelijk veel huiswerk. Allereerst heb ik geleerd zoveel mogelijk op school tijdens de les bij te houden en vooruit te werken. Dat is echt al een groot verschil. Samen met mama heb ik nu een paar weken een werkwijze opgebouwd, waarbij ik genoeg tijd heb om mijn huiswerk te maken. Daarnaast heb ik dan ook nog tijd om lekker met mijn vriendin te hangen of aan mijn telefoon te zitten.

Soms schiet het leren voor toetsen er nog een beetje bij in. Er komt nu lekker een ritme in zodat ik weet dat ik ook mag niksen en dromen. Elke week gaan mama en ik een uurtje rekenen. Dat heb ik wel nodig. Ik begin heel langzaam te merken dat dit behoorlijk verschil maakt. Mijn cijfers zien er best heel behoorlijk uit. We wachten natuurlijk op het 1e rapport maar ik zit op de goede weg.

Vandaag doe ik dus lekker niets. Dat wil zeggen, ik ben nu lekker aan het hangen met mijn vriendin en vanmiddag lees ik nog even een toets voor maandag door. Morgen op familiebezoek en dan morgenavond nog even lezen. Verder gewoon weekend!

Daaaagggg…..

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *