Lot is jarig geweest

c28biebdaanlotmonopolyMam is terug uit het ziekenhuis en heeft haar belofte gehouden. Ze heeft zelfs al twee keer met monopolie gewonnen. Het is weer veel gezelliger thuis, vinden Daan en Lot. Lot is met haar ouders naar een informatieavond geweest. Ze hebben de scholengemeenschap waar Lot na de basisschool heen gaat, bezocht.

Lot vindt het wel stoer, zo’n grote school met al die hippe en vooral oudere kinderen.
Ook is Lot jarig geweest. Ze heeft een winkelfeestje gehouden. Met drie vriendinnen is ze gaan winkelen. Ze kregen wat geld mee om iets leuks uit te zoeken en moeder had met een lunchroom geregeld dat ze daar konden eten tussen de middag, waar ze heerlijke broodjes kregen.

Thuisgekomen lieten ze allemaal hun schatten zien. Lot had een hip sjaaltje gekocht. En haar vriendinnen oorbellen, tasjes en lekkere luchtjes. Lot vond haar feestje een succes. Van Javier heeft ze ook een kado gekregen, over de post. Een mooie armband met grote rode kralen. Lot heeft deze bijna altijd om.

Daan en Lot vinden het moeilijk om in huis te blijven helpen. Vaak vergeten ze het en eigenlijk komt het nooit goed uit. Moeder vraagt wel meer hulp, maar dan zuchten Daan en Lot vaak. Pap wordt dan boos en dan doen ze snel wat werkjes. Mam heeft het al vaker over een schoonmaakster gehad. Pap vindt het onzin. “We hebben toch genoeg gezonde handen in huis”, zegt hij.

Maar moeder gelooft er niet meer zo in en bovendien is ze haar eigen gezeur zat. Een paar dagen later komt Mia op bezoek. Ze heeft weer eens kado’s meegenomen. Mia ziet meteen dat het niet zo lekker loopt met Diana. Diana vertelt over al de klusjes in huis die blijven liggen. Dat het haar niet lukt die zelf te doen en dat ze na veel geklaag hulp krijgt bij noodzakelijke werkjes.

Mia knikt en pakt de telefoon. Verbaasd kijkt mam naar haar terwijl ze allerlei mensen belt. “Lieverd het is geregeld! Maandag staat Fien op de stoep. Een schoonmaakwonder.”, Mia lacht blij. Moeder is zo opgelucht, dat zien Daan en Lot wel. Als later vader thuis komt bromt hij een beetje. “Ach Geert, anders maak jij het huis elke week schoon!”, lacht Mia en dan is vader stil.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *