We hebben wat scholen bekeken, maar oei, daarvan word ik best nerveus. Ik ga dat natuurlijk niet zeggen of toegeven hoor, maar papa en mama merkten dat wel.

DagboekJasmijn_Verhaal68De eerste school was eigenlijk niet echt ingepland. Mama had op het laatste moment bedacht dat we daar ook even moesten gaan kijken.

Toen we daar binnen kwamen was het een drukte van belang. Jemig wat groot en wat een hoop kinderen. Gelukkig kende ik er wel een paar van mijn eigen klas, maar op elke 100 kinderen 1 die je kent: dat schiet niet op.

Ik hou niet zo van al die spontane dingen. Ik wil graag weten wat of wanneer er iets gebeurt. Dus toen we binnen kwamen, kreeg ik te horen dat ik een keuze moest maken. Ik zou meegaan met een groep voor een klasje van het één of ander. Ik dacht meteen: dat ga ik niet doen.

Gelukkig zag ik op de weg naar buiten een meisje uit mijn eigen klas. We hebben samen een klasje gevolgd over het soort onderwijs op die school. We kregen Frans. Pff, daar weet ik nog niet zoveel van hoor. Het was uiteindelijk wel leuk, maar ik voelde me niet meteen thuis op die school.

De week erna gingen we naar de volgende school. Bij deze school had ik me van te voren opgegeven voor een klasje, dus ik wist het al. Deze school is nog groter, maar ik voelde me wel meteen op mijn gemak. We hadden een kunstclubje samen met een ander meisje uit mijn klas. Ik heb me wel vermaakt. Deze school maakt een goede kans.

School drie hebben we niet bezocht. Ik was die dag niet lekker en nogal boos op de wereld, dus papa en mama besloten niet te gaan. De volgende dag was ik ook echt ziek, dus dat was wel beter zo. Jammer, maar in het nieuwe jaar houden alle scholen een open dag. Dan kan je echt zien hoe een school is als er bedrijvigheid is. Dan mag je ook lekker rondlopen en vragen stellen.

Bij deze afgelopen avonden kregen de ouders informatie en mochten de kinderen wat doen.
Maar je ziet dan eigenlijk niets van de school zoals hij is. Dus in januari ga ik maar eens goed rondkijken en dan moet ik een beslissing nemen. Daarna nog de CITO toetsen en dan hoor ik het uiteindelijke advies. Wel een spannende tijd.

Sinterklaas hebben we pas gevierd met de familie van mijn moeder. Het was heel gezellig. We hadden pakjes voor elkaar en ik ben weer super verwend. Nu is het lekker bijna kerstmis. Nog 1 weekje school en dan vakantie.

Ik ben wel dol op de kerst. De kerstboom staat al en het hele huis is in kerstsfeer, dus we zijn er klaar voor. Ik heb vorige week van mijn tante hele leuke nieuwe kleding gehad die ik met kerst kan dragen, daar ben ik heel erg blij mee.

De volgende keer dat ik een verhaaltje maak is het de laatste van het jaar.
Tot dan.

Daaaaggggggg…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *