a04DagboekJasmijn_Verhaal17Zoals jullie weten geeft mijn papa hondencursus. Dat is echt heel erg leuk. Soms gaan mama en ik even mee om te kijken.
Omdat papa zelf de mensen les geeft, heeft hij haast geen tijd meer om met onze eigen hond te trainen. Onze hond en papa hebben heel veel trainingen gedaan. Ze gaan soms zelfs jachtspelletjes doen met een echt konijnenbont en konijnenbloed. Dan verstopt papa het konijntje en moet onze hond dat zoeken.

Papa vindt het zo jammer dat hij zelf geen tijd meer heeft. Hij vroeg aan mij of ik het leuk zou vinden om met de hond te trainen. Ja natuurlijk, ik ben dol op ons hondje, en hij is zo slim dat ik graag wilde.
Ik mocht een keer ’s avonds mee met papa en de hond. Dan ging papa met de andere mensen werken. Ik ging dan met de hond en met een hele groep mensen oefeningen doen. Mama bleef thuis. Ze zei; “Ik ga daar niet een uur staan wortelschieten hoor! Gaan jullie maar lekker samen.” Gelukkig ken ik wel alle mensen die daar trainingen geven.

Het ging zo leuk dat ik nog eens mee wil. Dat mocht wel van papa en ook van de mensen van de hondenschool. Dus ik heb een hele cursus gevolgd met de hond. Elke maandagavond, samen met papa en de hond een uur lang van alles doen en leren. Na alle lessen mocht ik samen met de hond examen doen. Oei! Dat leek me heel leuk maar ook wel spannend, want ik was het enige kind dat daar liep. Verder allemaal grote kinderen en volwassenen met hun hond.

Op een zaterdag gingen we erheen. Samen met mama, die kwam kijken. Ik ging met ons hondje de oefeningen die we al die keren al hadden gedaan, nog eens netjes doen.
Voor ons hondje was het wel even moeilijk want aan de ene kant stond mama en aan de andere kant stond papa. Ik stond er tussenin en toen snapte hij het even niet meer. Hij rende gauw naar mama. Toen stuurde mama hem weg, terug naar mij.
Ik voelde me wel even wat rottig, maar papa stond er ook. Hij lachte en zei; “Het is geen ramp als er iets even niet goed gaat. Het is een levend dier en jij doet meer dan je best.” Dus we hebben het samen gedaan. Hond en ik en het ging meteen heel goed.

We zijn met goede cijfers geslaagd. Ik kreeg een echt diploma voor het halen van de cursus. Die cursus hadden papa en de hond nog niet gedaan, dus papa is heel trots op ons.
daaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *