Vorige week was het ontzettend lekker weer, dus we zijn nog een keer heerlijk naar de zee geweest.

Deze keer niet om te zonnen of zwemmen, maar gewoon lekker wandelen met de hondjes. Die vonden het dus echt heerlijk en dat was ook wel eens leuk om te zien. In de zomer, toen het best warm was, konden de hondjes niet mee. Dat is gewoon niet fijn voor ze. Allereerst is het dan gewoon te heet. Zwemmen doen ze dan graag, maar waar laat je dan de hondjes als er zoveel mensen op het strand liggen? En als ze een boodschapje achterlaten, dan is dat ook best ranzig als er elke dag mensen lekker liggen te zonnen.

Opdr_DagboekJasmijn_95_140Dus dat hebben we niet gedaan. Maar zoals nu met dat mooie nazomerweer, als er geen mensen op handdoekjes liggen, dan gaan we ervoor.

De oudste hond is al eens mee geweest naar zee. Hij wist blijkbaar nog dat hij vorige keer na het drinken van zeewater nogal misselijk was geworden. Dus die keek wel uit. Maar onze kleine clown was zo druk met zijn balletje aan het rennen, die ging er helemaal voor. Hij heeft veel zout water gedronken en moest dus erg overgeven.

We zijn dan ook na een flinke tijd lekker spelen en rennen even rustig koffie gaan drinken. De hondjes kregen een hele grote bak vers kraanwater en onze clown heeft 2 hele bakken water nodig gehad om zijn maagje weer rustig te krijgen. Best vreemd, ze drinken dan en het komt er dan gewoon weer als water uit. Gewoon doorspoelen ofzo. Na twee bakken ging het eindelijk beter. De dame die daar werkt, zei ook dat hij het eerst allemaal kwijt moest voor we weer een uur met hem in de auto gingen.

Dat hebben we dus inderdaad gedaan en hij heeft er verder ook helemaal geen last meer van gehad. Arme kleine clown. Hem kennende wordt hij volgende keer weer net zo blij en enthousiast op het strand, want het is wel zeker dat we dat nog eens gaan doen.

Mijn ouders merkten op dat ik het blijkbaar ook heel erg fijn vond. Ik was lekker met onze hondjes aan het rennen en spelen. Toen het zo warm was, ben ik ook wel met mama even in de zee geweest, maar ik vind het gewoon even niet zo prettig om in mijn bikini rond te lopen. Die felle zon vind ik ook niet zo prettig. Dus zat ik soms gewoon aangekleed op het strand. Nou ja, mijn ouders hebben er gelukkig geen probleem mee, dus ik doe lekker wat ik fijn vind.

Met mama gaat het de goede kant op. Ze heeft meer energie en dat merken we allemaal. De temperatuur is natuurlijk weer een stuk beter voor haar. Wel rust ze nog regelmatig, maar het gaat in zijn geheel wat beter. Op het strand heeft mama al die tijd op haar blote voeten gelopen door de golfjes en schelpen gezocht. Ze heeft echt genoten.

Mama moest deze maand ook op controle komen bij de neuroloog en de revalidatie arts. Ze waren allebei tevreden met hoe mama weer opknapt. Ook dachten de artsen dat de klachten die mama heeft ‘oude plekken’ waren die hebben opgespeeld door het warme weer. Het was de neuroloog ook opgevallen dat bijna al haar patiënten met MS dit jaar last hadden van de warmte.

Gelukkig gaat het nu weer wat beter.

Daaaaggg…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *