;
skip to Main Content

36 uur opsluiten voor MS-vrije wereld

Ongeveer honderdvijftig zorgverleners, hackers, programmeurs, engineers, creatieven en mensen met MS, doen op 21 en 22 mei mee aan de MS Hackathon in Amsterdam in de strijd tegen MS. In 36 uur krijgen twintig teams de kans de wereld van de artsen, onderzoekers en mensen met MS op z’n kop te zetten. De deelnemende teams krijgen hiervoor data en veel ingewikkelde hulpmiddelen aangereikt.

nieuws16-ms-hackathonHackathon

De hackathon wordt georganiseerd door Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, samen met Many2More, VUmc, IBM en PwC. Artsen en hackers sluiten zich 36 uur op voor een MS-vrije wereld. Het is de eerste keer dat er in Nederland een hackathon voor MS wordt gehouden.

Doel

Waarom doen ze dit? Om twee redenen. Ten eerste willen ze dat artsen en onderzoekers meer leren over hoe mensen met MS leven. Daarnaast zoeken ze vooral naar nieuwe manieren om het leven van mensen met MS makkelijker te maken.

Richard Faas van VvAA zegt: “De hackathon is geslaagd als er écht verder wordt gekeken en oplossingen worden bedacht die artsen en onderzoekers écht verder helpen om MS te verslaan. En als er praktische oplossingen komen om het leven van patiënten aangenamer te maken.”

Aanmelden

Aanmelden voor de hackathon kan nog tot en met 2 mei via www.mshackathon.nl.

Door: Redactie MSkidsweb
Bron: Mobiledoctors.nl en MSweb.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top