;
skip to Main Content

Betaferon bij kinderen

Er is een tweejarig onderzoek gedaan met de naam Betapaedic Studie. Dat is een studie die de injectie met Betaferon bij kinderen met RRMS bekijkt die nog niet eerder medicijnen hebben gebruikt. Daar is uitgekomen dat Betaferon goed en veilig werkt bij kinderen.

Het medicijn Betaferon bij kinderen met Relapsing Remitting MS is veilig en werkt goed.

Doel

De bedoeling van het onderzoek was om te kijken hoe veilig het is voor kinderen om Betaferon te gebruiken. Ook werd gekeken naar hoe goed het werkt. Kinderen zijn gevolgd vanaf het moment dat ze zijn begonnen met Betaferon.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar werden elk half jaar onderzocht. Er werd dan bijvoorbeeld gekeken naar hoe vaak per jaar ze een schub kregen. Of dat het bewegen beter of slechter was geworden. Ook testten ze het denken en het geheugen (de cognitie) van de kinderen en maakten ze een MRI scan . Hoe moe iemand was, werd in de gaten gehouden met de Fatigue Severity Scale (FSS).

De resultaten na twee jaar studie waren goed. Gemiddeld kreeg een kind minder dan 1 schub per jaar (0.7 schub per jaar, berekend in 57 kinderen die aan de studie meededen). Van deze 57 kinderen had bijna de helft geen nieuwe aanval meer doorgemaakt. Drie van de vier kinderen hadden geen toename van invaliditeit. Vier van de 10 kinderen hadden aan het einde van twee jaar studie geen aanvallen gehad én geen toename van invaliditeit.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van Betaferon waren een grieperig gevoel, hoofdpijn, reacties van de huid en verhoogde leverwaardes.

Bron: Gärtner J, Brück W, Weddige A, Hummel H, Norenberg C, Bugge JP; BETAPAEDIC Study Group
Department of Paediatrics and Adolescent Medicine, Department of Neuropathology, University Medical Center Göttingen, Germany, Bayer AG, Wuppertal, Germany, Bayer AG, Berlin, Germany.

Samenvatting: Website NCBI

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top