Twintig minuten bewegen op de loopband is goed voor het reactievermogen van mensen met RRMS. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Mensen met MS hebben vaak cognitieve stoornissen zoals geheugen- en concentratieproblemen. Hierdoor worden ze beperkt in hun functioneren. Trainen op de loopband lijkt te helpen om met cognitieve problemen om te gaan.

nieuws15_loopbandWelke oefening werkt het beste?

Onderzoekers wilden weten welke vorm van lichamelijke oefening het beste werkt. Ze kozen mensen met MS met weinig last van het verwerken van informatie.

Deze mensen werden verdeeld in 4 groepen:
• 20 minuten wandelen op een loopband
• 20 minuten fietsen op een ergometer
• 20 minuten yoga onder begeleiding
• 20 minuten rustig niets doen

Voor en direct na afloop van elke activiteit (ook rustig niets doen) moesten de deelnemers een taak uitvoeren. De onderzoekers hielden daarbij de reactietijd in de gaten.

Conclusie

Lopen, fietsen en yoga bleek de reactietijd voor en na de oefening te verbeteren. De grootste verbetering was te zien bij matig intensief bewegen op de loopband.

De volgende stap is het maken van een speciaal oefenprogramma waarmee mensen met MS hun cognitieve prestaties kunnen verbeteren.

ms_xtra_cognitieMS X-tra >> Cognitieh

Wat is cognitie precies, welke problemen kun je hebben en is er iets aan te doen? Wil je meer weten over cognitie en MS?
Ga naar MS X-tra >> Cognitie.

Geplaatst: 11 maart 2015 – Door: Angelique (Redactie MSkidsweb)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *