;
skip to Main Content

Breda meest toegankelijke stad van Europa

Toegankelijkheid; weet je wat dat is? Toegankelijk betekent dat je ergens gemakkelijk heen kunt. Denk bijvoorbeeld aan een gebouw of gebied zoals de bibliotheek, winkels of de speeltuin.

Toegankelijk BredaSteden doen er gelukkig steeds meer aan om de toegankelijkheid voor iedereen te verbeteren, dus óók voor gehandicapten of oudere mensen. Zo zijn ze in Breda heel goed bezig. Deze stad heeft namelijk een Europese prijs gewonnen; de Access City Award 2019. Ze wonnen deze prijs omdat veel gebouwen en plekken goed toegankelijk zijn gemaakt voor mensen met een beperking.

De prijs is een soort medaille voor steden die het leven voor ouderen en gehandicapten gemakkelijker maken. De winnaar werd in Brussel bekend gemaakt. Breda krijgt de prijs vooral, omdat je zonder problemen de binnenstad in kunt gaan. Dat is een middeleeuws centrum: heel oud dus! Mensen met beperkingen kunnen hier toch gemakkelijk winkels, restaurants en theaters bezoeken.

Bestuurders van Breda zijn ‘extreem trots’ op de prijs, omdat iedereen in Breda makkelijk overal kan komen. Voor gezonde mensen is dit heel gewoon, maar mensen met een beperking kunnen dat niet altijd.

Er waren 52 steden in heel Europa die streden om deze prijs. Daarvan kwamen er 5 in de finale. Breda heeft dus van heel veel steden gewonnen. Laten we hopen dat in de toekomst nóg meer steden makkelijk bereikbaar worden voor mensen met een beperking!

Klik HIER om een (Engelstalig) filmpje over prijswinnaar Breda te bekijken.

 

Door: Angelique

Bron: Nu.nl 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top